Hevoset

Derbyn voitto Hachiko De Veluwelle

Ennakkosuosikki Hachiko De Veluwe voitti lämminveristen Derbyn. Kilometriaika 2 600 metrin ryhmäajossa oli 1.13,3. Ykköspalkinto oli 150 000 euroa.
Suomen Hippos/Anu Leppänen
Hachiko De Veluwe toi ohjastajalleen Jorma Kontiolle yhdeksännen Derby-voiton. Valmentaja Timo Nurmokselle Derby-voitto oli viides ja omistaja Lars Ingman Oy Ab:lle toinen.

Hachiko De Veluwen on kasvattanut ja sen omistaa Lars Ingman Oy Ab Sipoosta. Yrityksen takaa löytyy Ingmanin raviurheileva perhe. Ruunan isä on Timoko ja emä Amazing Ride, joka on jättänyt myös vuoden 2012 Derbyn voittaneen Brad De Veluwen.

Voittajaa valmentaa Ruotsissa suomalainen Timo Nurmos. Ohjissa oli Jorma Kontio. Hevosta hoitaa Rebecca Sjöberg.

"Hevonen on nousukunnossa. Se palautui hyvin karsinnoista ja treenit ovat sujuneet hyvin. Luotimme, että hevonen pystyy voittamaan kovimmankin kautta", Nurmos kertoi voittajaesittelyssä.

"Hevonen tuli meille yksivuotiaana. Se oli varsana vähän adhd-tyyppinen, sellainen yli-iloinen. Siksi se piti ruunata", Nurmos sanoi.

"Olen aina ihaillut Timoa valmentajana, miten hän osaa laittaa hevoset kuntoon oikeaan aikaan", kiitti omistajatahon edustaja Anders Ingman.

Toiseksi finaalissa sijoittui Lexus Dream ja kolmanneksi Gloria Web.

Lämminveristen Suomen mestaruuden ja 30 000 euroa vei varsin odotetusti Ranch Kelly. 10-vuotias tamma juoksi 2 100 metrin ryhmäajossa uuden tammojen Suomen ennätyksen kilometriajalla 1.11,5.

Mäntyharjulaisen Anne Luttisen omistama ja valmentama Ranch Kelly on juossut häikäisevän hyvän kauden. SM-tittelin lisäksi se on voittanut muun muassa Suur-Hollola-ajon ja kerännyt palkintorahoja yli 270 000 euroa. Tsar d'Invernen ja Gabriela Kempin jälkeläisen on kasvattanut Katri Rantala. Luottokuskiksi on vakiintunut Hannu Torvinen.

Juttua on muutettu sunnuntaina kello 9.50. Korjattu Derby-kakkosen nimi oikeaan muotoon.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suomen Derby-voittaja Ranskaan

Toto76-vihje: Derby-finaalin voittajalle 150 000 euroa

Suuren Suomalaisen Derbyn voitto Ruotsiin