Hevoset

Ovi käy Hippoksessa tiuhaan – toimitusjohtaja: "En voi sanoa, että toiminta täysin ongelmatonta on"

Keskiviikkona kerrottiin, että Hippoksen asiantuntijaeläinlääkäri jättää Hippoksen. Vähän aikaa sitten tehtävänsä ilmoitti jättävänsä Suomen Hippos ry:n viestintäpäällikkö.
Hippos
Toimitusjohtaja Vesa Mäkisen mukaan Hippos on kärsinyt jatkuvasta resurssipulasta. Ongelmia on hänen mielestään aiheuttanut resursseihin nähden liian nopea uudistustahti.

Suomen Hippos ry kertoo eilen keskiviikkona lähettämässään tiedotteessa, että Hippoksen asiantuntijaeläinlääkärinä työskennellyt Reija Junkkari jättää tehtävänsä. Hän siirtyy ensi vuoden alussa pitämään omaa vastaanottoa kotiseudullaan Pirkanmaalla.

Maaseudun Tulevaisuus kertoi viime viikolla, että myös Hippoksen viestintä- ja markkinointipäällikkö Merja Tuunanen jättää organisaation. Hän kertoi siirtyvänsä suuren yhtiön viestintätehtäviin.

Suomen Hippos ry:n toimitusjohtaja Vesa Mäkinen toteaa Maaseudun Tulevaisuudelle, että eroamiset kertovat pääasiallisesti siitä, että ihmisille tulee elämässä eteen uudenlaisia tilanteita.

Eroamiset herättävät kysymyksen siitä, onko Hippoksen sisällä johtajuuskriisi tai käydäänkö järjestössä valtataistelua. Mäkinen kiistää, että työntekijöiden lähdön taustalla olisi kyse johtajuuskriisistä tai valtataistelusta.

Toimitusjohtaja myöntää, että Hippoksen organisaatiossa on silti ongelmia.

"Joka organisaatiossa on aina jotain välillä. En voi sanoa, että meidänkään organisaation toiminta kaikin osin täysin ongelmatonta on", hän sanoo.

Mäkisen mukaan Hippos on kärsinyt jatkuvasta resurssipulasta. Ongelmia on hänen mielestään aiheuttanut resursseihin nähden liian nopea uudistustahti.

Hippos on ollut viime aikoina toimitusjohtajan mukaan muutoksen kourissa.

"Viime vuonna lähdimme ihan uudenlaiseen tilanteeseen monella tavalla", toimitusjohtaja sanoo viitaten esimerkiksi Hippoksen markkinointiosaston perustamiseen.

Ennen viime vuotta Hippoksen markkinoinnin hoiti peliyhtiö Fintoto.

Toisaalta muutokseen on vaikuttanut Mäkisen mukaan monien eri palveluiden sähköistyminen.

"Toimintaympäristössä on tapahtunut aika merkittävää muutosta. Se on ihan selvä juttu", hän arvioi.

Hän korostaa kuitenkin, että monet organisaatiot uudistuvat niin, että osa ihmisistä vaihtaa työpaikkoja.

Toimitusjohtaja Mäkinen suhtautuu luottavaisesti siihen, että Hippos saa myös jatkossa päteviä hakijoita avoimiin tehtäviin. Hän huomauttaa, että molempiin tehtäviin liittyen on jo oltu yhteydessä Hippokseen ennen rekrytointiprosessin alkua.

"Hakijoita on perinteisesti ollut näihin tehtäviin ihan hyvinkin tarjolla", Mäkinen sanoo.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Hevosurheilu: Sanna Heino siirtyy uusiin tehtäviin eikä jatka Hippoksessa

Hevosneuvonta uudistuu – tavoitteena yhden luukun periaate

Hippoksen valtuuskunnassa kaikki hyvin – ei dramatiikkaa kokouksessa