Hevoset

Näin Juha Rehula uudistaisi raviurheilun: Ratojen puitteet kuntoon, talousluvut julki

Ravipäivän pitäisi puheenjohtajan mielestä olla joka radan juhlapäivä.
Kari Salonen
Puheenjohtajan suunnitelmien toisen kohdan mukaan ravitapahtuman pitäisi olla jokaisen radan juhlapäivä.

Suomen Hippos ry:n puheenjohtaja Juha Rehula linjasi maanantaina järjestetyssä tilaisuudessa sitä, miten hän näkee Hippoksen ja yleisemmin suomalaisen raviurheilun tulevaisuuden.

Rehulan uudistusajatuksissa ensimmäinen kohta koski Hippoksen hallintoa. Tällä hetkellä Hippoksella ei vielä ole hyvän hallinnon ohjeita. Rehulan mukaan tällaiset ohjeet pitäisi kuitenkin tehdä. Rehula lupasikin, että järjestölle valmistellaan ensi vuonna hyvän hallinnon periaatteet.

"Vastuukysymysten pitää olla selvillä", hän totesi.

Puheenjohtajan suunnitelmien toisen kohdan mukaan ravitapahtuman pitäisi olla jokaisen radan juhlapäivä. Rehula vertasi tilannetta siihen, että joku järjestää kotonaan juhlat. Tuolloin esimerkiksi siivotaan ja laitetaan vähän parempaa päälle. Samansuuntaista toimintaa hän toivoisi myös raviradoille.

"Olemme menossa kohti tilannetta, jossa ravitapahtumasta tulee entistä merkittävämpi", hän perusteli näkemystään.

Rehula nosti esimerkeiksi tällaisesta juhlaan valmistautumisesta raviradan tapauksessa sen, että aikataulut pitävät ja alueen aidat on maalattu. Hän huomautti, että vaikkapa maalipurkki ei paljoa maksa.

Kolmas kohta Rehulan suunnitelmissa koski raviratojen talouslukuja. Hän toivoisi, että talouslukujen suhteen raviradat olisivat nykyistä avoimempia. Vaikka joku ravirata haluaisikin salata vaikka ravintolamyyntiään, puheenjohtaja pitää tärkeänä, että radat olisivat nykyistä avoimempia. Avoimuus auttaisi siinä, että ratojen nykytilaa voitaisiin analysoida paremmin.

Lue lisää