Hevoset

Lahden Kuninkuusraveissa huutokaupataan varsoja

Huutokauppa järjestetään perjantaina 2.8.
Satu Pitkänen
Lahden Kuninkuusraveissa järjestetään varsahuutokauppa. Suomenhevosvarsoja on tarjolla perjantaina 2.8. Kuva Turun Kuninkuusravien huutokaupasta.

Suomenhevosvarsojen huutokauppa palaa Kuninkuusravien ohjelmaan vuoden tauon jälkeen. Kuninkuusravit järjestetään Lahdessa Jokimaan raviradalla 2.–4. elokuuta. Huutokauppa on vuorossa perjantaina 2. elokuuta iltapäiväravien jälkeen.

Jokimaan toimitusjohtaja Tomi Himanka kertoo tiedotteessa, että tavoitteena on saada myyntiin 2- ja 3-vuotiaita suomenhevosvarsoja yhteensä noin 15 kappaletta.

"Lahden logistinen sijainti on huutokaupan kannalta hyvä, ja tallipaikkoja löytyy tarvittaessa radan välittömästä läheisyydestä kauempaa tuleville."

Huutokaupan vetää meklarin roolissa Lauri Hyvönen.

"Varsahuutokauppa on tukenut hienosti suomenhevosten superviikonloppua. Huutokauppa sähköistää mukavasti tunnelmaa kohti viikonlopun muita koitoksia. Olen varma, että Lahteen saadaan myytäväksi tasokas kattaus kotimaisen rotumme varsaparhaimmistoa."

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on lupautunut Kuninkuusravien suojelijaksi. Lahti isännöi järjestyksessä 88. Kuninkuusraveja. Edellisen kerran Lahdessa järjestettiin Kuninkuusravit vuonna 2013. Kaikkiaan tapahtuma on järjestetty Lahdessa 13 kertaa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uusinta: MT Ravit Kuninkuusravien ratkaisuhetkillä: "Hevonen oli ihan mieletön, ylitti odotukset"

Ravikuningatar Vieskerin Virva on kestävyyden malli – "hevosen ehdoilla edetty"

Tähen Toivomus ja Vieskerin Virva ravikuninkaalliset vuonna 2019