Hevoset

Perjantain ravit Turussa peruttiin – syynä sääolosuhteet

Vielä torstaina ja perjantaina aamupäivällä näytti siltä, että ravit voitaisiin ajaa.
Carolina Husu
”Radan pohja on pitävä, mutta sen päällä oleva 3–5 sentin löysä pinta oli jatkuvan sateen johdosta paksua velliä, jota ei lisäpintaa ajamallakaan olisi saatu kiinteämmäksi. Yleiset laatuvaatimukset ja hevosten turvallisuus huomioiden nähtiin parempana ratkaisuna perua ravit kuin ajaa ne raskaissa olosuhteissa”,raviradan toimitusjohtaja Roger Johansson perustelee.

Turun Metsämäen perjantai-illan ravit on jouduttu perumaan haastavien rataolosuhteiden vuoksi.

Vielä torstaina ja perjantaina aamupäivällä näytti siltä, että ravit voitaisiin ajaa. Perjantaina alkuiltapäivästä oli kuitenkin tehtävä päätös ravien perumisesta sääolosuhteiden aiheuttamien haasteiden vuoksi.

Turun raviradan toimitusjohtaja Roger Johansson kertoo Hippoksen verkkosivuilla, että lisämateriaalia ja sen levittämiseen tarvittavaa kalustoa oli radalla valmiina, mistä ei kuitenkaan perjantaina ollut apua.

”Radan pohja on pitävä, mutta sen päällä oleva 3–5 sentin löysä pinta oli jatkuvan sateen johdosta paksua velliä, jota ei lisäpintaa ajamallakaan olisi saatu kiinteämmäksi. Yleiset laatuvaatimukset ja hevosten turvallisuus huomioiden nähtiin parempana ratkaisuna perua ravit kuin ajaa ne raskaissa olosuhteissa”, Johansson perustelee.

Toimitusjohtaja korostaa, että perumispäätökseen asti pyrittiin siihen, että ravit olisi voitu ajaa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

MT Ravit Isto Kuismalla Kouvolassa: "Äijien kanssa kun sai raveissa kulkee, siitähän se lähti"

Tuore toiminnanjohtaja ideoi uutta raviradalle

Raviurheilutähti Risto Tupamäki on kuollut – IS: kohtalokas tapaturma sattui metsätöissä