Hevoset

Toto75-vihje: Atupem jatkaa luottohevosena

Antero Tupamäen valmentama Atupem toimi systeemin kivijalkana Kouvolassa.
Suomen Hippos/Teija Ahola
Santtu Raitalan ohjastama Atupem on MT:n vihjerivin varma.

Santtu Raitala kierrätti viimeksi taloudellisella tyylillä juoksevan lahjakkuuden johtavan rinnalle kierros ennen maalia, eikä valjakko antanut muille mahdollisuuksia. Atupem hallitsee kaikki juoksupaikat ja ohjastaja voi valita taktiikan tarpeen mukaan.

Tähen Toivomus palasi tasolleen Vermossa. Se jäi haparointinsa myötä joukon hännille, mutta kiri silti vastustamattomasti voittajaksi. Polara voi parantaa lyhyen starttivälin ansiosta paljon.

Päätöskohde on tasokas Pilvenmäki Special-finaali. Hightower Comery näytti karsinnassa erinomaiselta ja kiri maalisuoralla helppoon voittoon. Nemea Facade on sitkeä tamma, eikä sitä kannata unohtaa peleistä.

Intuto on kilpaillut hienossa kunnossa monta kuukautta. Talvella kaarrejuoksun kanssa tuskaillut ori on viime kilpailuissaan ollut mainio.

”Tuntuu hullulta sanoa näin, mutta Intuto ei vieläkään ole aivan satku. Se tekee aina työnsä hyvin, mutta aivan kaikkea se ei silti anna ulos. Sillä on ollut hieman alakerrassa ongelmia ja saattaa olla, että se sen vuoksi hieman säästää itseään. Jos se jonakin päivänä antaa radalla kaikkensa, se pystyy kahlaamaan läpi sarjojen. Ravi on sujunut viime aikoina hyvin, eikä kurveissa ole enää ollut ongelmia”, kertoi ohjastaja Samuli Innanen.

Vermossa Intuto aloitti pitkän kirinsä jo 800 m ennen maalia. Ilman vetoapua alkanut kiri eteni mallikkaasti, kunnes eteen nousi kilpakumppani.

”Heti kun kaveri nousi Intuton eteen, se jäi pari metriä ja ohjista katosi paine. Se olisi ollut tosi lähellä voittoa, jos olisi saanut tulla loppumatkan vapaata rataa. Lähtöpaikat ovat olleet tällä kaudella huonoja ja juoksuista on tullut raskaita. Upeasti hevonen on kuitenkin kilpaillut, eikä voittokaan suuremmin yllättäisi”, jatkoi Innanen.

Viikon Varma

Toto75-5 10 Atupem. Tyylikkäillä voitoilla kautensa avannut lahjakkuus on valmis koviin kansainvälisiin koitoksiin. Ilman epäonnea voittanee.

Viikon Väistö

Toto75-2 5 Leemarks Felicia. Pärjännyt hienosti helpommissa tehtävissä. Nyt kivikova vastus.

Viikon Idea

Toto75-3 6 Cash No Limit. Parantaa kaiken aikaa otteitaan ja pystyy taistelemaan voitosta.

Toto75-vihje

Lähtö 1: 4,5 (9,1)

Lähtö 2: 10,14,12,8 (11,6)

Lähtö 3: 1,6,11 (4,2)

Lähtö 4: 3 Kartier (9,13)

Lähtö 5: 10 Atupem (2,1)

Lähtö 6: 2,5,1,10,4,12,8 (9,11)

Lähtö 7: 2,5,4,1,9,11 (3,6)

1008 riviä x 0,05e = 50,40e

Pelaa MT:n vihjerivi Veikkauksen sivulla tästä linkistä

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Toto75-vihje: Nurmos-Kontio jälleen Suur-Hollolan avainpari

Toto75-vihje: Tähen Toivomus jatkaa suomenhevosten valtakautta

Kansainvälinen Kymi GP huipentaa Kouvolan 75-kierroksen