Hevoset

MT:n TalkKari Siuntiossa: Nina Pettersson-Perklen on ravikimppoja keräämällä saanut uusia ihmisiä hevosurheilun piiriin

TalkKari vieraili Siuntiossa Nina Pettersson-Perklenin talleilla. Ravivalmentaja Pettersson-Perklenillä on valmennettavanaan 20 hevosta, joista pääosa on 10–20 osuuden kimpparavureita.
Jukka Heiskala
Nina Pettersson-Perklenillä (vas.) on Siuntiossa talleillaan 20 hevosta valmennettavanaan. Aviomies Göran Perklen (oik.) pitää radan ja harjoitustien juoksukunnossa.

"Osa kimppalaisista on kaikissa hevosissa mukana", kertoo Siuntiossa omaa ravi- ja hevostallia pitävä ravivalmentaja Nina Pettersson-Perklen.

TalkKarin Kari Lähdekorpi vieraili ja haastatteli Siuntiossa 20 hevosen ravitallia pitäviä Nina Pettersson-Perkleniä ja Göran Perkleniä.

Nuoresta saakka hevosten parissa työskennellyt Nina Pettersson-Perklen on onnistunut houkuttelemaan koko joukon uusia ihmisiä raviurheilun piiriin keräämällä ravurien omistajiksi kimppoja.

Tallin valmennettavat hevoset ovat suurimmaksi osaksi 10–20 omistajan kimppaporukoita. Innokkaimmat kimppaomistajat ovat Nina Pettersson-Perklenin kertoman mukaan mukana kaikissa hevosissa.

"Hevoskimpalla saa mukavasti uusia ihmisiä mukaan raviurheiluun. Paljon on sellaisiakin, jotka eivät ole koskaan olleet hevosurheilussa mukana, paljon pelaajiakin", ravivalmentaja Nina Pettersson-Perklen kertoo MT:n TalkKarin jaksossa.

Työnjako Siuntiossa Lohjan lähistöllä sijaitsevalla maatilalla ja ravitallilla on selvä puolisoiden kesken: Nina Pettersson-Perklen valmentaa hevosia ravaamaan ja aviomies Göran Perklen pitää radan ja hevosten ajamiseen käytetyn tien kunnossa. Kun routa sulaa, 2,5 kilometrin metsäratakin saadaan lanattua.

"Haluaisin vielä kunnon hiittisuoran – ja se valmistuukin toukokuussa", Nina Pettersson-Perklen kertoo ravitallin suunnitelmista.

Jukka Heiskala
Nina Pettersson-Perklen kertoo Kari Lähdekorvelle ravikimppojen keräämisestä.
Aiheeseen liittyvät artikkelit

TalkKari käy Juliette Laxia valmentavalla Jussi Suomisella: "Kyllä se juosta osasi varsasta saakka"

TalkKari Hannu Laakkosella: "Elämäni paras päätös oli myydä osuuteni autokaupasta"

TalkKari vieraili 30-vuotissynttäreitä juhlivan Vieskerin luona – menestysori ei kelvannut aluksi kenellekään