Hevoset

Atupem Seinäjoki Racen sankari

Suomalaisen raviurheilun kansainvälisen suurkilpailukauden avannut Seinäjoki Race päättyi sinivalkoisiin tunnelmiin, kun kuusivuotias ori Atupem kiri ykköseksi.
Antti Savolainen
Santtu Raitalan ohjastama Atupem kirii lähimpänä kameraa Seinäjoki Racen voittoon. Sisäradan Pastore Bob jää toiseksi ja välissä kirivä Chief Orlando kolmanneksi.

Lähdön loppusuoralla nähtiin tiukka taistelu voitosta Atupemin sekä Ruotsista kisaan matkanneen Pastore Bobin kesken. Aivan lopussa mukaan kirikamppailuun iski myös Chief Orlando.

Voittajaksi kuitenkin julistettiin ensin kolmannessa ja sitten toisessa parissa ulkona matkannut Atupem. Santtu Raitalan ohjastaman ja Antero Tupamäen valmentaman oriin suoritus oli hätkähdyttävä. Voitto tuli kilpailuennätyksellä 11,8a/2100 metriä.

Johan Untersteinerin luotsaama ja Kari Lähdekorven osaomistama Pastore Bob oli keulajuoksun jälkeen toinen. Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama sekä Esa Himasen ja Kari Ala-Röyskön omistama Chief Orlando kiri Pastore Bobin takaa kolmanneksi.

Ohjastaja Santtu Raitala totesi voittajahaastattelussa, että ei ollut vielä maalitolpan kohdalla varma, kenelle voitto meni.

”Nähtiin hienojen hevosten matsi. Atupemilla on vaan niin pirun kultainen kilpailupää. Itse en osannut ihan arvioida maalin kohdalla, kumpi ehti ensin, mutta tämä hevonen vaan tykkää voittaa ravilähtöjä. Se osaa arvioida marginaalit minua paremmin”, Raitala ihasteli.

Pitkän uran hevosten parissa niin eläinlääkärinä, hevoskasvattajana kuin valmentajanakin tehneeltä Antero Tupamäeltä kysyttiin voittajaseremonioissa, elääkö hän tällä hetkellä unelmaansa.

”Kyllä. Parasta”, laukaalainen Tupamäki sanoi yleisöä tervehtien. ”Fiilistä ei voi kuvailla sanoin.”

Valmentaja kertoi alkaneensa odottaa hevosesta jonkinlaista tähteä sen ollessa nelivuotias, sillä se kehittyi koko ajan oikeaan suuntaan.

”Jotain tällaista siltä on odottanut, mutta en ehkä tänään, vaan myöhemmin. Parempi aiemmin kuin milloinkaan”, hän hymyili.

Lue lisää