Hippoksen valtuuskunnassa kaikki hyvin – ei dramatiikkaa kokouksessa - Hevoset - Maaseudun Tulevaisuus
Hevoset

Hippoksen valtuuskunnassa kaikki hyvin – ei dramatiikkaa kokouksessa

Hippoksen vuoden 2018 tilinpäätös jäi noin 190 000 euroa miinukselle.
Jaana Kankaanpää
Valtuuskunnan kokouksessa esiteltiin hevosjalostusliittojen uutta strategiaa.

Suomen Hippoksen hallitus sai valtuuskunnalta tili- ja vastuuvapauden viime vuodelta, vaikka toisenlaisiakin spekulaatioita oli esitetty.

Valtuuskunnan jäsen Juha Wikman kertoi aikaisemmin päivällä Hevosurheilun verkkosivuilla aikovansa esittää, että osalle hallituksen jäsenistä vastuuvapaus myönnettäisiin vasta ns. tunnistusoikeudenkäynnin lopputuloksen selvittyä.

Hän piti asiasta kokouksessa puheenvuoron ja perusteli, miten näki asiassa toimitun väärin, muttei saanut vastakaikua ajatukselle vastuuvapauden eväämisestä. Lopulta esitys jäi kokonaan tekemättä.

”Yleinen näkemys oli, että hallituksen oli pakko toimia ja tehdä asiassa jonkinlainen päätös, ja valtuuskunta vahvisti seisovansa sen takana”, Hippoksen toimitusjohtaja Vesa Mäkinen tiivisti käydyn keskustelun.

”Osaltaan asiaan varmaan vaikutti tilintarkastuskertomuksen lausunto, ettei tilinpäätökseen tarvinnut tehdä asian johdosta minkäänlaisia varauksia. Tilintarkastaja ei nähnyt asiassa sellaisia riskejä.”

Hippoksen vuoden 2018 tilinpäätös jäi noin 190 000 euroa miinukselle.

”Edellisvuonna tehtiin 144 000 euron plusmerkkinen tulos, ja nyt tehtiin hallituksen luvalla IT-kustannuksissa ja markkinoinnissa pienet budjetin ylitykset”, Mäkinen kuittasi.

Mäkinen kertoi ajankohtaisista asioista kuten torstaina päättyvästä tunnistusoikeudenkäynnistä sekä vuoden 2020 tuotonjaosta, Hippoksen puheenjohtaja Juha Rehula käynnissä olevan tulevaisuustyön tilasta ja Veikkauksen liiketoimintapäällikkö Petri Huikko ajankohtaisia pelikuulumisia.

”Tuotonjaossa on tehty sellainen linjaus, että Veikkauksen tuottoja ei haeta enempää kuin 40 miljoonaa euroa. Yli jäävällä osuudella pyritään rakentamaan puskuria siltä varalta, että Veikkauksen tuotto ja siitä raviurheilulle tuloutettava osuus laskisivat raha-automaattien tullessa tunnistautumispakon alaisiksi vuonna 2022”, Vesa Mäkinen selvitti.

Lue lisää

Karjalan vanha tammalinja tuottaa menestyjiä Rasivaaran kupeella

Varsojen rekisteröinti muutoksessa – ilmoitus tehdään sähköisesti, samalla kasvattaja sitoutuu sääntöihin

Hallitus antoi potkut Hippoksen toimitusjohtaja Vesa Mäkiselle – Juha Rehula: ”Luottamus joko on, tai sitä ei ole”

Ravit voivat sittenkin alkaa – kesäkuulle lisäpäiviä myös pohjoiseen