Hevoset

Toto75-vihje: Kauhasen kaksikko huippuiskussa Killerille

Perinteinen suurkilpailu, Killerin Eliitti, ratkeaa viikon T75-kierroksen päätöskohteessa. Eläinlääkäri Jarno Kauhasen silmäterä Workout Wonder yrittää paluuta voittokantaan selvästi nousuvireisenä.
Anu Leppanen
Valmentaja Jarno Kauhanen uskoo Workout Wonderin mahdollisuuksiin Killerin Eliitissä.

”Viime kausi meni aivan pieleen. Kilpailuissa tuli kannalle polkemia, josta aiheutui taukoja. Sitten todettiin rasitushemoglobiinin olevan hurjan korkea eli ori kärsi paksusta verestä. Hevonen ruunattiin ja hätäinen kun olen, starttiin tultiin liian aikaisin."

"Syksyllä päätin, että talvi treenataan kunnolla ja keväällä katsotaan, saadaanko ruuna vielä omalle tasolleen. Olen ollut kevään startteihin todella tyytyväinen. Ruuna tuli Gävlessä pitkän kirin vahvasti sisään. Se treenaa hyvin ja vastus on lauantaina sopiva, odotukset ovat korkealla”, myhäili Jarno Kauhanen.

Kauhanen kävi pari vuotta sitten hoitamassa hevosia Saku Mikkolan tallilla ja iski silmänsä 1-vuotiaaseen Stone Cape`s Sethiin.

”En ostanut sitä heti, vaan vasta automatkalla kotiin. Joku siinä varsassa pisti heti silmään. Sillä oli ennen ensimmäistä starttia ajettu kovimmillaan 20-vauhtia, joten viime kerran tulos oli positiivinen yllätys. Voitto tuli ajamatta, mutta töitä se joutui toki tekemään. Varsa otti kisan hienosti ja uskoisin sen edelleen parantavan otteitaan. Kotona se on laiska, mutta kisoissa se on vähän virtavan oloinen. Vauhtikestävyys ja asenne ovat sellaisia, että rauhallisena pysyessään siitä voi kehittyä todella hyvä hevonen.”

Viikon Varma

Toto75-4 6 Stonecape`s Seth. Voitti Vermossa korviaan pyöritellen kovalla tuloksella. Lahjakkaan oloinen varsa.

Viikon Väistö

Toto75-7 10 Callela Ladyboss. Rataennätyksen Kajaanissa uusi pistänyt tamma on parhaimmillaan keulasta tai kärjen takaa.

Viikon Idea

Toto75-1 5 Galvani Boko. Matkasi Vieremällä kaukana parijonon hännillä. Kiri maalisuoraa vauhdikkaasti kolmanneksi Maleconin voittamassa lähdössä.

Toto75-vihje

Lähtö 1: 6,2,5 (4,3)

Lähtö 2: 6 Lakan Leija (3,7)

Lähtö 3: 9,4,2,7 (8,5)

Lähtö 4: 6 Stonecape`s Seth (2,7)

Lähtö 5: 1,6,9 (2,4)

Lähtö 6: 2,7,9,1,8,12 (10,3)

Lähtö 7: 6,5,3,1,9,2 (4,10)

1296 riviä x 0,05e = 64,80 euroa

Pelaa MT:n vihjerivi Veikkauksen sivulla tästä linkistä

Aiheet Toto75
MT Hevoset
Lue lisää

Juha Vidgrén vetämään hevostalouden vastuullisuutta ja elinvoimaa selvittävää työryhmää

Ylen MOT tutkii eläinsuojelun ongelmatapauksia raveissa: eläinlääkärien uhkailu, piiskankäyttö ja suuvauriot suurennuslasin alla

Oili Kauppinen päätyi eläinlääkäriksi Ruotsiin insinööriopintojen ja hevosenhoitajan työn kautta: "Työ on todella monipuolista, asiakaskäynnit talleilla tarjoavat mukavaa vaihtelua poliklinikkatyöskentelyyn"

MT Hevoset -ohjelman jaksossa käydään Vieremällä Väisäsen perheen luona: "Ei meillä olisi tämmöistä katrasta, jos ei koko perhe olisi ollut myötämielinen"

MT Hevoset