Hevoset

Sanna Koskiluhta vei suomenmestaruuden pararatsastuksessa

49. Finnderby keräsi viikonloppuna jopa 4000 katsojaa
Anna-Kaisa Rantalainen
Vaasalainen Sanna Koskiluhta tyylitteli Finnderbyn voittoon. Seuraavaksi tähtäimessä ovat Pohjoismaiden mestaruuskilpailut.

Pararatsastuksen suomenmestaruuden voitti Sanna Koskiluhta. Koskiluhdan ratsuna oli Heidi Pudaksen 15-vuotias Liptona III. Kilpailussa oli kahdeksan ratsukkoa ja Koskiluhta sai voiton kokonaistuloksella 137,189.

Koskiluhta tähtää seuraavaksi Pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin.

Hopeaa sai Pia Reitti ratsunsa Supremon kanssa ja Marja Mikola ratsasti Gerke B:llä pronssipaikalle.

Italialaisen pararatsastustuomarin Nicoletta Minanesen mukaan vapaaohjemassa sekä ratsastajat että hevoset olivat hyviä. Milanese uskoo, että ratsastajilla on kaikki edellytykset kansainvälisiin kisoihin.

Suomenmestaruuden lisäksi kisattiin senioriderbyssä ja suomenhevosderbyssä.

Senioriderbyyn osallistui 16 ratsukkoa ja voittajaksi selviytyi Anna Grön ratsullaan Backwoods Casperilla. Kakkosijan vei Ilona Mattila ja Workaholic H ja kolmossijalle ratsasti Saima Alitalo ja Bellezza di Notte.

Suomenhevosderbyn voitti Päivi Stranden ja Ventterin Poju.

Finnderby järjestettiin nyt 46. kerran. Kisoissa oli yhteensä 551 lähtöä. Katsojia oli koko viikonlopun aikana yhteensä 4 000.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ratsastajaliitto kertoo lisätietoa koulutytön kuolemaan johtaneesta onnettomuudesta: Poni pelästyi ja potkaisi kuolettavasti

Viikonloppuratsastuksen karu päätös – IL: Hevonen puraisi Leena Mereltä sormesta palan pois

Korumies Arvin tähtäimessä kenttäratsastus ja muiden miesratsastajien auttaminen – verkoston avulla annetaan tukea kiusaamisen uhreille