Hevoset

Ratsastajaliitto kertoo lisätietoa koulutytön kuolemaan johtaneesta onnettomuudesta: Poni pelästyi ja potkaisi kuolettavasti

Tytön kuoleman aiheuttanut poni on Ratsastajainliiton mukaan aina ollut kiltti ja lasten käsiteltävänä.

Suomen ratsastajainliitto on kertonut lisätietoa viikonloppuna Pirkanmaalla sattuneesta onnettomuudesta, jossa kuoli kouluikäinen tyttö. MT kertoi onnettomuudesta tiistaina.

Surullinen onnettomuus sattui liiton mukaan lauantaina illalla. Tyttö oli tehnyt normaaleja tallirutiineja, kun ukkosen aiheuttama sadekuuro kasteli tarhassa olleen ponin loimen. Hän lähti tarhaan poistamaan märkää loimea pois ponin päältä.

Loimen poiston aikana poni pelästyi yllättäen jotain niin, että se potkaisi tyttöä kuolettavasti. Tytön kuoleman aiheuttanut poni on Ratsastajainliiton tietojen mukaan aina ollut kiltti ja lasten käsiteltävänä.

"Se toimi tilanteessa pelästyneenä vaistojensa varassa, eikä äkillinen tapahtuma ollut vältettävissä. Potku osui sellaiseen paikkaan, että kypärästä tai muista suojavarusteista ei olisi ollut apua", liiton tiedotteessa kerrotaan.

Tytön vanhemmat olivat tapahtuma-aikaan paikalla pihapiirissä.

Liitto kuvailee tiedotteessaan onnettomuudessa menehtynyttä tyttö kokeneeksi hevosenkäsittelijäksi ja taitavaksi ratsastajaksi. Tyttö tunnettiin lahjakkaana urheilijana, jonka intohimona oli kilpaileminen esteratsastuksessa.

Kunnianhimoisesti ja tavoitteellisesti ratsastukseen suhtautunut tyttö ratsasti päivittäin useammalla ponilla. Liiton mukaan hän tähtäsi kesällä ponien esteratsastuksen SM-kilpailuihin.

Lue lisää:

Mediat: Koulutyttö kuoli hevosen potkuun Ylöjärvellä

Lue lisää