LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Hevoset

Toto75-vihje: Tähen Toivomus jatkaa suomenhevosten valtakautta

Nordic King -kylmäveriottelun voittaja kuittaa 50 000 euroa kahisevaa. Pekka Lilbackan ideoima kilpailu on tänä vuonna kansainvälisempi kuin koskaan.
Terhi Piispa-Helisten
Henri Bollströmin ohjastama Tähen Toivomus on MT:n 75-vihjerivin varma Nordic King .lähdössä.

Puolet Nordic Kingin osallistujista on Ruotsin ja Norjan kylmäverisiä, muun muassa Elitkampen-voittajaTangen Haap on mukana.

Jokivarren Kunkku, Välähdys ja Costello ovat pitäneet suomenhevosten mainetta yllä aina, kun Härmässä on ravattu suurista seteleistä. Viime kesänä Costello tekaisi kilpailuennätyksen 19,3aly ja jätti edellisvuoden sankarin Välähdyksen kakkoseksi. Molemmat loistavat nyt poissaolollaan, mutta tasoa riittää silti.

Pauli Raivion Tähen Toivomus alkaa vertyä kesän lämmössä. Lihaksisto toimii ja ori on hyvin todennäköinen keulahevonen. Se avasi Porissa 16-vauhtia ja voitti silti helposti. Killerillä viimeksi voitto ei ollut uhattuna missään vaiheessa.

Harri Kotilainen vie Härmään kaksi mielenkiintoista hevosta. Curacao on huippukunnossa, mutta vastus on kova.

”Hevonen on iskussa ja lähtee lujaa voltista. Kajaanissa se jäi pussiin ja Teivossa menetettiin peli heti lähdössä. Se kierteli toisen kierroksen ulkoradoilla 14-vauhtia ja tuli rehdisti perille. Sijat 3–4 on mahdollisia, tietenkin johtavan takaa se voisi jopa haastaa suosikit.”

Lumi-Masi aloitti kautensa Kuopiossa hyvällä esityksellä.

”Masilla nitkahti etuvuohinen Kuopion startissa ja siksi sitä ei liikuteltu terävästi ennen Seinäjokea. Siellä se juoksi avovehkeillä, eikä saanut itsestään kaikkea irti. Hevonen parantaa varmasti otteitaan Härmään ja uskon sen pystyvän 23-tulokseen. Kovia on taas vastassa, mutta tämäkin on saanut terävyyttä ja vauhtia lisää viime kaudesta. Sopivalla selkäjuoksulla se pystyy yllättävän korkealle”, kertoi Kotilainen.

Viikon Varma

Toto75-1 11 Råger. Jouni Miettisen käsissä uudelleen syttynyt ori kulkee voitosta voittoon hienolla tyylillä. Kahlaa nopeasti läpi sarjojen.

Viikon Väistö

Toto75-7 12 Tangen Haap. Elitkampen-voittaja arvottiin ikävälle paikalle, josta ei ilman muiden epäonnea voi voittaa.

Viikon Idea

Toto75-4 6 Lumi-Masi. Harri Kotilaisen suojatti parantaa viimeisestään, kun sai startin alle. Lähtee lujaa ja pystyy pätkällä kukistamaan kaikki.

Toto75-vihje

Lähtö 1 11 Råger (6,3)

Lähtö 2 7,11,3,9 (10,12)

Lähtö 3 9,8,3 (2,11)

Lähtö 4 4,6 (2,1)

Lähtö 5 3,6,7,11,12 (4,2)

Lähtö 6 12,10,2,11 (4,1)

Lähtö 7 1 Tähen Toivomus (2,4)

480 riviä x 0,05e = 24 euroa

Pelaa MT:n vihjerivi Veikkauksen sivulla tästä linkistä

Aiheeseen liittyvät artikkelit

MT Ravit: Selkäleikkauksesta toipuvalla ravivalmentajalla riittää apureita

Työntekijät vaihtuvat kovaa tahtia raviurheilussa – "jotain on tehty väärin", pohtii MT Ravinetin kolumnisti

Katso video: Satu Juntunen hieroo työkseen hevosia