LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Hevoset

Toto75-vihje: Nurmos-Kontio jälleen Suur-Hollolan avainpari

Lauantaina Lahdessa päästään Suur-Hollolan makuun ajamalla välierät. MT Ravinetti uutisoi viikonlopun tapahtumia Jokimaalta. Molempina päivinä raveista on tv-lähetys kanavalla 26.
Terhi Piispa-Helisten
Olli Koivunen ajoi EL Fitzgeraldia Elitloppet-viikonloppuna. Suur-Hollolan alkuerässä Timo Nurmoksen valmentaman tamman rattaille istuu Jorma Kontio.

Derbyvoittaja Hachiko De Veluwe ei jättänyt alkuerässä jossiteltavaa. Jorma Kontio ajoi lahjakkuuden puolitoista kierrosta ennen maalia keulaan, josta ruuna pinkoi kirikierroksen 11,3-vauhtia.

Väkivahva, nopea ja yritteliäs hevonen on 75-kierroksen todennäköisin voittaja ja suurin suosikki myös finaalin sankariksi.

Toiseen kohteeseen Timo Nurmos tuo Gloria Webin. Alkuerässä tamma lähti 800 metriä ennen maalia kolmannelle radalle ja kiri loppumatkan helposti alle 12-kyytiä.

Atupem tulee kilpailuun pieneltä sairaspaussilta, joten Nurmoksen tammaa voidaan pitää kohteen niukkana suosikkina.

Nurmoksen ässä neljänteen kohteeseen on EL Fitzgerald. Tammaderbyn sankaritar ei Vermon kisan jälkeen ole voittoihin yltänyt, mutta mainiolta paikaltaan se voi hyvinkin yltää sunnuntain finaaliin tavoittelemaan hurjaa 120 000 euron ykköspalkintoa.

Kotiradan valmentaja Hannu Laakkonen tuo lämminveristen avoimeen lähtöön mielenkiintoisen hevosen. Big Man Ev on voittanut yli puolet uransa kilpailuista ja jäänyt vain kerran pois kolmen parhaan joukosta.

”Hevonen tuli meille puolitoista vuotta sitten. Sillä oli vakavia vammoja siellä täällä, ja tauosta tuli pitkä. Vuosi sitten keväällä se oli käytösmurheiden vuoksi pakko ruunata ja syksyllä sitä päästiin treenaamaan kunnolla", kertoo Laakkonen.

"Hevosella on karmea moottori, ja luokka sellainen, että odottelen tämän kipuavan ainakin Suomen absoluuttiselle huipulle.”

”Laitoin ruunalle koelähtöön umpilaput ja se kuumeni niistä turhan paljon. Lauantaina mennään ilman lappuja ja matalalla profiililla. Kuski saa ohjeet olla hulluttelematta, ja katsotaan kisan jälkeen, missä mennään. Toisaalta, pärjääminen ei tuon hevosen kohdalla saa yllättää koskaan”, hän jatkaa.

Televisiossa Suur-Hollolan ravit näytetään antennitalouksiin sekä lauantaina että sunnuntaina kello 15.15 alkaen kanavalla 26.

Viikon varma

Toto 75, lähtö 3:

Hachiko De Veluwe

Viime vuoden Derby-sankari ihastutti kauden avauksessaan. Vaikeasti voitettavissa.

Viikon idea

Toto75, lähtö 5: Lovemore

Kilpaili viimeksi avoimessa tammalähdössä. Nyt omiensa joukossa mahdollinen voittaja.

Toto75-vihje

Lähtö 1: 5, 9, 2 (4,3)

Lähtö 2: 1, 7 (2,5)

Lähtö 3: 2 Hachiko De Veluwe (7,1)

Lähtö 4: 1, 7, 9 (2,5)

Lähtö 5: 4, 3, 1, 9, 15 (10,6)

Lähtö 6: 4, 6, 7 (1,10)

Lähtö 7: 6, 9, 5, 4, 2 (10,7)

1 350 riviä x 0,05e = 67,50e

Pelaa MT:n vihjerivi Veikkauksen sivulla tästä linkistä

Aiheet Toto75
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Toto75-vihje: Raitalalla huikea kalusto Tampereella

Aatelisten haku jatkuu Ylivieskan raveissa

Toto75-vihje: Kisa ravivaltakunnan valtaistuimille käynnistyy Lahdessa