LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Hevoset

TalkKari Hannu Laakkosella: "Elämäni paras päätös oli myydä osuuteni autokaupasta"

Hannu Laakkonen vakuuttaa tyytyväisyyttään valittuaan autojen sijaan hevoset.
Jukka Heiskala
"2000-luvun alussa Kytäjällä oli parhaimmillaan yli 50 hevosta. Silloin ajoin innokkaasti kilpaa", kertoo ravurien kasvattaja ja omistaja Hannu Laakkonen. Kuvassa Tommi Kylliäinen (rattailla), Hannu Laakkonen ja Kari Lähdekorpi (oik.)

"Ajoin ekan kerran hevosta kun olin yhdeksänvuotias", kertoo ravurien kasvattaja ja omistaja Hannu Laakkonen Kari "TalkKari" Lähdekorven haastattelussa.

Lahden Jokimaalla valmentava Hannu Laakkonen kuuluu autotalostaan tunnetun Laakkosten yrittäjäsukuun. Sekä hänen veljensä Mikko että siskonsa Päivi Laakkonen-Mäkihonko ovat myös tunnettuja ravurien omistajina ja kasvattajina.

Hannu Laakkonenkin aloitti työuransa autokaupassa ja teki sitä pitkään Joensuussa, viimeksi Joensuun autoliikkeen johtajana.

"30-vuotiaana jäin sapattivapaalle – ja sillä olen edelleenkin", Hannu Laakkonen kertoo aamutuimaan tehdyssä haastattelussa Lahden Jokimaalla.

Volkkarit jäivät, ja tilalle tulivat hevoset.

Kytäjä talleineen tuli mukaan vuonna 1994. Sinne Laakkonen kertoo ajaneensa aina viikonloppuisin autokaupastaan Joensuusta. Reissaaminen kävi liian raskaaksi, ja Laakkonen muutti Kytäjälle vuonna 2001. Lahteen hän kertoo muuttaneensa 2006, kun Kytäjä myytiin sedälle Yrjö Laakkoselle.

Autokaupasta Hannu Laakkonen luopui isänsä kuoltua ja hän myi osuutensa autoliikkeestä sedälleen vuonna 2005. Veli oli myynyt osansa jo aiemmin.

"Autokauppaan en ole kaivannut. Päätös myydä se oli elämäni paras päätös", Hannu Laakkonen vakuuttaa.

Hannu Laakkosen valmentama ja Mikon ML Stablen omistama Knows Best kilpailee tänään Suur-Hollolan 4-vuotispokaalista.

Kari Lähdekorpi ja kameran takana Jukka Heiskala jututtavat myös Jokimaan raviradan toimitusjohtajaa Tomi Himankaa siitä, missä vaiheessa kuukauden päästä koittavien Kuninkuusravien järjestelyt ovat.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

TalkKari kävi tapaamassa Markku Niemistä: "Kriterium-karsintojen jälkeen tuli tunne, että kyllä tässä voidaan pärjätä"

Näin rohkeat hiehot uivat kotiin saaresta ja häviävien maissien arvoitus selviää – MT:n syyskuun katsotuimmat videot

MT Ravit: Piispalan Santeri sai rekivehkeet keskellä kesää