Kunkkariosallistujille ainutlaatuinen muisto: MT:n ja Kantrin graafikko Stiina Hovi maalaa taulut seppeleiden tavoittelijoille - Hevoset - Maaseudun Tulevaisuus
Hevoset

Kunkkariosallistujille ainutlaatuinen muisto: MT:n ja Kantrin graafikko Stiina Hovi maalaa taulut seppeleiden tavoittelijoille

Hevonen on yhtä aikaa herkkä ja voimakas, kuvaa oman värikylläisen maalaustekniikan kehittänyt taiteilija.
Stiina Hovi
Stiina Hovin tauluissa hehkuvat herkät, värikkäät hevoset. Hänen käsissään olevat 50 x 50 sentin kokoiset taulut kuuluvat kunkkaripalkintojen sarjaan.

Taiteilija Stiina Hovin tauluissa hevoset esiintyvät juuri niin ilmeikkäinä kuin hevosystävät tämän jalon eläimen tuntevat.

"Hevosella saa ilmennettyä monia eri tunnetiloja ja asioita. Se on samaan aikaan herkkä ja voimakas", myös luonto- ja eläinaiheisten postimerkkien suunnittelusta tunnettu taiteilija toteaa.

Maaseudun Tulevaisuuden ja Kantrin lukijat tuntevat Hovin lehtien graafikkona, joka on myös suunnitellut palkittuja luonto- ja eläinaiheisia postimerkkejä.

Hovin värikkäät hevosmaalaukset ovat olleet esillä talven ja kevään aikana useammassa näyttelyssä.

"Hevosilla on monelle valtava merkitys. Taulujani nähnyt saattaa kyynelsilmin tulla kertomaan, kuinka joku niistä muistuttaa hänen entistä tammaansa", Hovi kuvaa keskustelujaan näyttelyvieraiden kanssa.

"Jokin näissä maalauksissa tuntuu koskettavan ihmisiä – myös heitä, jotka eivät erityisesti pidä hevosista. Se on oikeastaan kummallistakin."

Suomenhevoset ovat lapsesta asti hevosia harrastaneelle taiteilijalle lähinnä sydäntä. Hän kertoo rakkauden syttyneen, kun hänet nostettiin 4-vuotiaana liinakon suomenhevostamman selkään.

"Suomenhevonen on hevosen kiteytymä, valtavan vahva ja todella herkkä. Sitä pitää osata käsitellä oikein. Silloin siitä saa elinikäisen ystävän."

Hoville olikin suuri ilo saada maalata peräti 24 taulua suomenhevosesta. Niistä jokainen on erilainen niin kuin hänen maalauksensa muutenkin.

Jokainen kuningatar- ja kuninkuuskisan ravurin omistaja poistuu siis Jokimaalta ainutlaatuinen taideteos mukanaan.

Yksilöllisiksi taulut tekee myös se, että Stiina Hovi on itse kehittänyt tekniikan, jolla maalaa.

"Käytän paljon väriä ja työskentelen osin keraamikon välineillä."

Kunkkarivieraatkin voivat poistua raveista mukanaan taulu. Hovilla on nimittäin ravitorilla myyntinäyttely.

Lisäksi taulu nimeltä "Tähtijuoksijat" arvotaan Maaseudun Tulevaisuuden osastolla olevassa arvonnassa.

Tänä kesänä hänen teoksiaan on näytteillä muutamissa muissakin hevostapahtumissa sekä Orivedellä Leporannan taidekeskuksessa.

Stiina Hovin hevosmaalaukset Facebookissa ja Instagramissa: Tulikavio

Lue lisää

Kesäkuussa myyntiin tulee postimerkeistään palkitun MT:n Stiina Hovin eläinaiheisia merkkejä – valikoimassa myös innovaatioita ja kukkia

MT:n graafikon suunnittelema perhospostimerkki äänestettiin vuoden kauneimmaksi

Uusinta: MT Ravit Kuninkuusravien ratkaisuhetkillä: "Hevonen oli ihan mieletön, ylitti odotukset"

Ravikuningatar Vieskerin Virva on kestävyyden malli – "hevosen ehdoilla edetty"