Hevoset

MT Ravinetti: 25 000 eurosta vakuutetusta hevosesta korvattiin vain 15 000 e – "korvaus käyvän arvon mukaan"

Jos vakuuttaa timantin tietystä arvosta ja se varastetaan, saa korvauksena täyden arvon. Jos vakuuttaa tietystä arvosta hevosen, korvauksen voi määrittää hevostalli.net.
Anu Leppänen
Markku Nieminen suhtautui 4-vuotiskauden alussa Hit The Road Jackin toiveikkaasti. Sen ura katkesi pahaan loukkaantumiseen ja ruuna jouduttiin lopettamaan.

Helsinkiläinen Aimo Inkeroinen vakuutti suvukkaan kasvattinsa Hit The Road Jackin varsana 25 000 eurosta.

Markku Niemisen valmennuksessa olleen ruunan matka kohti Derbyä katkesi 4-vuotiskeväällä. Hevonen loukkaantui tapaturmaisesti startissa niin vakavasti, että se jouduttiin lopettamaan.

Kun vahingon aiheuttaneen hevosen kilpailuvakuutus olisi tuottanut 20 000 euron korvauksen, Inkeroinen päätti hakea korvausta hevosen omasta vakuutuksesta.

Hämmennys oli melkoinen. Korvaus olikin vain 15 000 euroa.

Vapaaehtoisen hevosvakuutuksen hinta riippuu hevoselle vakuutuksessa ilmoitetusta arvosta. Se ei kuitenkaan ole vakuutusehtojen mukaan sama, minkä mukaan korvaus maksetaan.

”Kun hevonen kuolee korvattavan tapaturman seurauksena maksetaan korvauksena hevosen kuolinhetken käypä arvo, kuitenkin enintään kuolinhetkellä vakuutuskirjalle merkitty vakuutusmäärä”, perustelee Inkeroisen käyttämä Pohjantähti päätöstä.

Vakuutusyhtiö käytti Inkeroisen saaman korvauksen määrittämiseen muun muassa samanikäisten ja -tuloksisten hevosten myynti-ilmoituksia verkon hevostalli.net -palstalta.

Lue yksityiskohdat Ravinetistä

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Hevosvakuutus ei korvannut sokeutumista – Mikä on hevosen arvoista elämää?

Vain harva omistaja on vakuuttanut hevosensa

Maksurästit katkaisevat vakuutusturvan