Hevoset

Lahden Kuninkuusravit puolentoista viikon päästä: ehdokkaat selvillä seppelten tavoittelijoiksi

Oriiden puolella keskusteltiin viimeisestä paikasta, tammoissa peräti kolmesta viimeisestä valinnasta.
Anu Leppänen
Sokru osoitti sen omistaja-valmentajalle Matti Mäki-Mattilalle viime syksynä, että siitä voi olla ainesta kuningatarkisaan. Tamma on ollut tämän kesän avoimissa tammasarjoissa vakuuttava. Timo Tuominen on kasvattanut ja ajaa.

Kuninkuusravien päätoimikunta teki keskiviikkona valinnat vuoden 2019 kuningas- ja kuningatarkisaan.

Mukaan ilmoitettiin tänä vuonna ennätysmäärä hevosia, kun suurimmat suosikit joutuivat yksi toisensa jälkeen luopumaan vuoden pääkisan tavoittelusta. Oriitta ilmoitettiin mukaan 19 ja tammoja peräti 29.

Valinnat olivat Suomen Hippoksen toimitusjohtaja Vesa Mäkisen mukaan odotetun vaikeita, kun "pakka" on niin sanotusti sekaisin.

"Oriiden puolella keskusteltiin pitkään viimeisestä paikasta, jolloin näytöt avoimissa lähdöissä nousivat ratkaiseviksi. Tammojen puolella vertailtavaa oli paljon ja viimeisille kolmelle paikalle olisi voinut nostaa montakin hevosta. Keskustelun jälkeen päätökset olivat kuitenkin yksimielisiä”, Mäkinen kommentoi tiedotteessa.

Tänä vuonna kruunataan siis aivan uusi voittaja niin oriiden kuin tammojen parhaaksi, kun viime vuoden ravikuningatar Akaasia on siirtynyt siitosuralle ja kuningas Costello jättää Lahden kisan väliin selkävaivojen vuoksi.

Lahden Jokimaalla ravataan 2.–4. elokuuta.

MT on yksi tapahtuman yhteistyökumppaneista. Edellisvuosien tapaan MT:n ravistudio kerää sekä lauantaina että sunnuntaina aamulla ajankohtaisia vieraita puolen tunnin suoraan lähetykseen, joka näkyy MT:n verkkosivulla ja myös paikan päällä.

Studiota isännöi Kari Lähdekorpi.

MT Ravinetin uutisista löytyvät:

Kuningatarkisan osallistujat

Kuninkuutta tavoittelevat

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uusinta: MT Ravit Kuninkuusravien ratkaisuhetkillä: "Hevonen oli ihan mieletön, ylitti odotukset"

Ravikuningatar Vieskerin Virva on kestävyyden malli – "hevosen ehdoilla edetty"

MT Ravit Kunkkarien erikoislähetyksessä: "Kyllä tämä tunteellinen päivä on!"