MT Ravinetin vierasblogi: pesäpalloilija Puhtimäki ponipojasta hevosmieheksi – allergiasta huolimatta - Hevoset - Maaseudun Tulevaisuus
Hevoset

MT Ravinetin vierasblogi: pesäpalloilija Puhtimäki ponipojasta hevosmieheksi – allergiasta huolimatta

Puhtimäki on ammentanut pesäpallosta oppia myös raviurheilun puolelle.
Lari Lievonen
Juha "Putte" Puhtimäki on tunnettu pesäpalloammattilaisena, ja tänä vuonna myös ponikuninkaallisten suojelijana.

Allergia uhkasi lopettaa hevosharrastuksen alkuunsa, kirjoittaa tämän vuoden ponikuninkaallisten suojelija Juha "Putte" Puhtimäki MT Ravinetin vieraskolumnissaan.

"Juha-pojan kroppa ei ollutkaan enää yhteistyöhaluinen hevosten läheisyydessä. Jatkuva aivastelu, nenän vuotaminen sekä silmien punoitus ja kutina varmistivat sen, että tuo alkava orastava kiinnostus tapettiin alkuunsa."

Allergia ei taltuttanut Puhtimäen innostusta hevosurheiluun. Joensuun Mailan lukkarina tunnettu Puhtimäki kirjoittaa nauttivansa elämästään.

"Elän tällä hetkellä elämäni parasta aikaa, pesäpallon ammattilaisena harrastaen intohimoisesti siinä sivussa raveja. Ja tuo palo molempia lajeja kohtaan ei tunnu laantuvan."

Hän on ammentanut pesäpallosta oppia myös raviurheilun puolelle.

"Tunnen itseni välillä tallilla oikeastaan siksi pieneksi ”ponipojaksi”, kun tumpeloin asioissa, koska en vain yksinkertaisesti osaa jotain helppojakaan asiaa. Mutta pirkales, sitten ne opetellaan. Jos jotain pesäpallo on opettanut, niin jos jotain ei osata, niin se opetellaan. Jotain siis sieltä tulee myös itselle raviurheilun puolelle, kun yleensä vertaus kyselyissä menee toisinpäin."

Hän tunnistaa raveja harrastavissa nuorissa itsensä.

"[Meitä yhdistää] hirvittävä halu oppia sekä iso kunnioitus sitä omaa karvakaveria kohtaan."

Lue lisää:

Vierasblogi: Vähän isomman ”ponimiehen” tarina

Juha Puhtimäki on syksyn kuumin pesispelaaja – "Pohojalaisuus, oman rauhan ja tilan tarve sekä pieni junttius ovat aika syvällä minussa"

Lue lisää

Miesten Superpesiksen avaus 2. heinäkuuta – kaikki joukkueet ovat mukana

Naisten Superpesis yrittää saada kauden käyntiin 12. kesäkuuta

Video Vermosta: Mitä MT Ravinetissä on luvassa seuraavaksi?

Raviurheilu ja jääkiekko järjestävät yhdessä hyväntekeväisyystapahtuman