Hevoset

Tappioitta jatkava Landen Paukku suurena suosikkina Derbyyn

Viikon Toto75-kierros ratkeaa poikkeuksellisesti lauantai-iltana kahdella paikkakunnalla, Porissa ja Jyväskylässä. Superlauantain kierroksella on pelaajille tarjolla 500 000 euroa extraa.
Terhi Piispa-Helisten
Jani Suonperän Landen Paukku on suomenhevosten Derbyn ennakkosuosikki.

Jani Suonperän silmäterä, 11 peräkkäistä voittoa napannut Landen Paukku, saa Derby-finaalissa kantaa suosikin paineet.

Landen Paukku ei karsinnassa näyttänyt lämmittelyssä hyvältä, sillä meno oli kulmikasta ja jäykän näköistä. Suonperä ajoi omaansa luottaen johtavan rinnalla ja runttasi luokkahevosen ottein maalisuoralla ykköseksi. Lopun 23-vauhdissa ei ravissakaan ollut enää moitetta. Ori voi hyvinkin jatkaa voittosarjaansa lauantaina, mutta haastajat ovat pelimielessä kiehtovia.

Vixeli otti karsinnassa sille harvinaisia laukkoja, mutta selvitti lopulta helposti tiensä finaaliin. Valmentajan mukaan hevosen keskittyminen herpaantui talliportin kohdalla, eikä mistään vakavammasta ollut kyse. Vixeli on huippuvarsa, joka pystyy voittamaan.

Aimo Vuorisalon treeniin siirtynyt Hiioppi on mielenkiintoinen tapaus. Viime syksynä Kriteriumissa toiseksi sijoittunut ori on palannut ryminällä ikäluokan huipulle. Pikkukunkussa se jäi kolmanneksi, mutta karsinnassa se oli omaa luokkaansa.

”Lahdessa ori ei ohjastajan mukaan ollut lopussa ajettavissa ja loppusuora tultiin varmistellen. Karsinnan voitto tuli helposti ja tuntuu että suunta on oikea”, kertoi Vuorisalo.

”Landen Paukku ja Vixeli ovat kovia hevosia, mutta ei finaaliin missään nimessä lyötyinä lähdetä. Tämä on kotona laiska, mutta kilpailupaikalla sillä riittää kyllä virtaa. Hevosella on hyvät potkut ja sen todellinen hyvyys nähdään toivottavasti lauantaina”, jatkoi valmentaja Vuorisalo.

Viikon Varma

Toto75-5 1 North Lexus. Jo kahdeksan kertaa tällä kaudella voittanut ruuna kohtaa sopivan vastuksen.

Viikon Väistö

Toto75-4 8 Piskon Pouta. Ikävältä paikalta joutunee alussa pakittamaan hännille.

Viikon Idea

Toto75-4 7 Liisan Tulilintu. Tulisieluinen tamma kuumeni kuningatarkisan tuoksinassa, eikä pystynyt parhaimpaansa. Menee matkan ja pystyy voittamaan.

Toto75-vihje

Lähtö 1: 4,3,1,2 (6,11)

Lähtö 2: 6,4,1,11 (5,2)

Lähtö 3: 3,6,8 (5,4)

Lähtö 4: 1,7,6 (4,8)

Lähtö 5: 1 North Lexus (9,3)

Lähtö 6: 2,1,5 (6,9)

Lähtö 7: 2,11,1,5 (9,3)

1728 riviä x 0,05e = 86,40e

Pelaa MT:n vihjerivi Veikkauksen sivulla tästä linkistä

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Landen Paukku Derbyn sankari - videohaastattelussa Jatta Hyyryläinen

Derby-finaalin keulapaikka sinetöity? - videolla Jukka Torvisen kommentit

Hiioppi ykkösradalle, Landen Paukku kakkoselle