Työntekijät vaihtuvat kovaa tahtia raviurheilussa – "jotain on tehty väärin", pohtii MT Ravinetin kolumnisti - Hevoset - Maaseudun Tulevaisuus
Hevoset

Työntekijät vaihtuvat kovaa tahtia raviurheilussa – "jotain on tehty väärin", pohtii MT Ravinetin kolumnisti

Elina Hirvonen toteaa, että intohimoisen urheilulajin keskelläkin pitää muistaa huolehtia jaksamisesta. "Kysymys on kuitenkin vain urheilulajista eikä elämän ja kuoleman kysymyksistä."
Kari Salonen
Raiviurheilussa on ollut työtehtävien vaihtuvuutta arvioiden paljon vetoa ja potkua parina viime vuotena.

Forssassa toimivan Pilvenmäen raviradan toiminnanjohtaja Elina Hirvonen on huolissaan keskeisten työntekijöiden vaihtuvuudesta keskusjärjestö Suomen Hippoksessa. Vaihtuvuutta on nähty myös raviratojen ja hevosjalostusliittojen johdossa.

Vaikka työpaikkaa vaihdetaankin nykyisin tiheämpään kuin menneinä vuosikymmeninä ja ihmisiä myös kouluttautuu kokonaan uudelle alalle, hän kysyy, onko jatkuvaan osaajien muuttumiseen alalla varaa.

"Osittain väitän, ja uskonkin, että jotain on tehty väärin jos kerta toisensa jälkeen ”menetämme” ihmisiä, jotka suhtautuvat lajiin kuin avioliittoon, tekevät kaikkensa ja mikä parasta ovat myös aikamoisia tietopankkeja lajiosaamisessa", Hirvonen kirjoittaa.

"Työtä on alalla monessa virassa enemmän kuin yhden ihmisen tehtäväksi. Samalla on todettava, että emme pysty maksamaan siitä kaikesta työstä niin, että se olisi riittävästi työmäärään ja haluttuun laatuun nähden."

Samaan aikaan Hirvonen huomauttaa, että ravivalmentajilla on myös vaikeuksia löytää työntekijöitä.

"Työntekijöiden löytäminen, motivointi ja sitouttaminen eivät ole hevosalallakaan enää mitään itsestäänselvyyksiä", hän toteaa.

Vastuu jaksamisesta on hänen mukaansa luonnollisesti työntekijällä mutta yhtä lailla se on esimiehillä. Intohimoisessa lajissa myös sen muilta toimijoilta sekä yleisöltä tulevat paineet tuntuvat.

"Muistetaan kuitenkin pitää huolta ihmisistä lajin sisällä. Kyse on kuitenkin vain urheilulajista eikä elämän ja kuoleman kysymyksistä, ne eletään siinä toisessa elämässä."

MT on uutisoinut Suomen Hippoksen useiden tehtävien vaihtumisista. Parin vuoden aikana tapahtunut viestinnän ja markkinoinnin neljässä työpaikassa kolme vaihdosta. Kun markkinoinnista vastannut kehityspäällikkö lähti toisaalle, markkinoinnin kaksi työtehtävää yhdistettiin viestintään.

Lisäksi keskeisessä tehtävässä oleva eläinlääkäri ja raviratojen taloushallinnosta vastaavan tytäryhtiön johtaja ovat vaihtuneet.

Keskusjärjestössä on yhteensä 33 työntekijää, jossa talousyhtiö ei ole mukana.

Lue Elina Hirvosen blogi MT Ravinetistä

Lue lisää

Hallitus jätti raviväen odottamaan luvattuja rahoja kesän yli – Miksi jo tehtyä päätöstä veikkausvarojen kompensoinnista ei vain nuijittu pöytään budjetissa?

Rehula vastaa epäluottamuslauseeseen: "Asia on Hippoksen valtuuskunnan käsissä"

Suomen Hippoksen hallitus ja puheenjohtaja Juha Rehula saamassa epäluottamuslauseen

Hippoksen eläinlääkäri Tala: "Propulsionilla ei kilpailuoikeutta Pohjoismaissa"