LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Hevoset

MTK ja Hippos suunnittelevat tiiviimpää yhteistyötä: "Hevosurheilu on vahvasti yksi maaseudun elinkeinoista"

Asia on molemmin puolin valmistelussa. Hevosala on tähän asti tehnyt yhteistä edunvalvontaa hevostietokeskus Hippolis ry:n puitteissa.
Sanne Katainen
Hevosala on tähän asti tehnyt yhteistä edunvalvontaa hevostietokeskus Hippolis ry:n puitteissa.

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ja raviurheilun ja hevoskasvatuksen keskusjärjestö Suomen Hippos ry keskustelevat yhteistyön tiivistämisestä.

MTK:n toiminnanjohtaja Antti Sahi kertoo, että asia on molemmin puolin valmistelussa. ”Lopputulosta saadaan aikaiseksi tämän syksyn aikana. Sisältöä en halua tässä vaiheessa kommentoida.”

Sahi sanoo, että hevosurheilu on vahvasti yksi maaseudun elinkeinoista ja MTK:lla on tahtotila löytää yhteinen sävel, miten elinkeinoa pystyttäisiin edelleen kehittämään.

Suomen Hippos ry on suomalaisen raviurheilun ja hevoskasvatuksen valtakunnallinen keskusjärjestö, johon kuuluu 130 jäsenyhteisöä. Sen tehtäviin kuuluu esimerkiksi johtaa ja valvoa ravikilpailutoimintaa sekä ylläpitää hevosten rekisteröintiä.

Hevosala on tähän asti tehnyt yhteistä edunvalvontaa hevostietokeskus Hippolis ry:n puitteissa. Ryhmään kuuluu Hippoksen ja MTK:n lisäksi myös Suomen Ratsastajainliitto SRL ry.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Jenni Haukio täsmentää eläinsuojelukommenttiaan Ilta-Sanomissa – Sovittelevampi sävy tuottajia kohtaan

Eläinsuojelugaalassa palkittu Jenni Haukio: Jos kulutus ehtyy, ehtyy myös tuotanto – MTK toivoo, että jo tehty työ eläinten hyvinvoinnin eteen huomattaisiin

MTK aloittaa ensi vuonna kampanjan kotimaisen lihantuotannon puolesta: "Kuluttajilla tuntuu menevän sekaisin globaali lihantuotanto sekä kotimainen tuotanto"