Viranomaiset valvoivat hevoskuljetuksia – vain yhdellä asiakirjat kunnossa - Hevoset - Maaseudun Tulevaisuus
Hevoset

Viranomaiset valvoivat hevoskuljetuksia – vain yhdellä asiakirjat kunnossa

Voimassa oleva eläinkuljettajalupa oli kolmella tarkastuksen kohteena olleista kuljettajista.
Sanne Katainen
Tarkastetut kuljetusvälineet olivat moitteettomassa kunnossa. Kuvituskuva.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston eläinlääkärit valvoivat kaupallisia eläinkuljetuksia Seinäjoen raveissa viime viikon torstaina. Valvonnassa tarkastettiin yhdeksän hevoskuljetusta, joista vain yhdellä oli asiakirjat kunnossa.

Voimassa oleva eläinkuljettajalupa oli kolmella tarkastuksen kohteena olleista kuljettajista. Aluehallintovirastosta kerrotaan, että kaikilla kuljettajilla oli vähintään eläinkuljettajan pätevyystodistusta varten vaadittava koulutus käytynä, ja useimmilla myös pätevyystodistus haettuna.

"Moni oli selkeästi siinä käsityksessä, että pätevyystodistus on sama asia kuin kuljettajalupa", tarkastuksia tehnyt läänineläinlääkäri Terhi Simonen-Jokinen kommentoi tiedotteessa.

Läänineläinlääkäri pitää kuitenkin hyvänä asiana sitä, että kaikki tarkastuksen kohteeksi päätyneet henkilöt olivat varautuneet tarkastukseen ja paperiasioita oli yritetty hoitaa kuntoon. Lisäksi tarkastetut kuljetusvälineet olivat moitteettomassa kunnossa.

"Puuttuvasta eläinkuljettajaluvasta ja pätevyystodistuksesta voi saada sakot, joten ne kannattaa laittaa kuntoon", Simonen-Jokinen neuvoo.

Lue lisää

Maaseudun joukko­liikenne kuntoon

"Vaarallinen hevostauti lisääntynyt ja jätetään ilmoittamatta - harva osaa tai viitsii ehkäistä"

Hevoskärry kyljelleen Kirkkonummella – hevonen eläinsairaalaan

Ravikuningattaren kavaljeeri Manne pistää tarvittaessa Ison-Ässän kuriin