Hippos liittyi MTK:n yhteisöjäseneksi – vahvistaa hevostalouden edunvalvontaa - Hevoset - Maaseudun Tulevaisuus
Hevoset

Hippos liittyi MTK:n yhteisöjäseneksi – vahvistaa hevostalouden edunvalvontaa

Hevostalous on kasvava elinkeino myös MTK:n jäsenkunnassa, minkä lisäksi se toimii linkkinä kaupunkien ja maaseudun välillä, katsoo MTK:n toiminnanjohtaja Jyrki Wallin.
Rami Marjamäki
Hevosen laidun sekä heinien ja rehujen tuotanto vaatii noin kaksi hehtaaria. Hevostallit ovat monille maatiloille tärkeitä asiakkaita.

Suomen Hippos liittyy vuoden alusta MTK:n yhteisöjäseneksi, mikä kertoo hevostalouden edunvalvonnan vahvistamisen olevan tärkeää molemmille järjestöille.

"Saamme näin merkittävää edunvalvontahyötyä, kun MTK:n ansiosta koko hevosala saa käyttöön lisälihaksia", kuvaa Hippoksen toimitusjohtaja Vesa Mäkinen.

Hänen mukaansa tavoite on, että myös Suomen Ratsastajainliiton (SRL) kanssa yhteistyötä tiivistetään ja että siitä voitaisiin tehdä jonkunlainen sopimus. Näin Hippos voisi MTK:ssa tuoda esiin niin ravi- kuin ratsuyrittäjien näkemyksiä.

MTK:n toiminnanjohtaja Jyrki Wallin pitää Hippoksen yhteisöjäsenyyttä erittäin tervetulleena.

”Pystymme vahvistamaan edunvalvontaa jäsenten parhaaksi. Hevostalous työllistää Suomessa noin 15 000 ihmistä suoraan ja välillisesti vielä lisää. Kyseessä on tärkeä ja kasvava elinkeino myös MTK:n jäsenkunnalle."

"Työpaikkojen myötä hevostalous luo monipuolisesti elinvoimaa maaseudulle. Samalla se toimii merkittävänä linkkinä maaseudun ja kaupunkien välillä luoden positiivisia kokemuksia suomalaisille. Tätäkin näkökulmaa on syytä pitää arvossaan”, Wallin lisää.

MTK:lla on ennestään kolme yhteisöjäsentä: Suomen Turkiseläinten Kasvattajain Liitto ry, ProAgria -keskusten liitto ja Suomen Yhteismetsät ry.

Lue myös: MTK, SLC ja hevosjärjestöt perustavat uuden hevosverkoston - puheenjohtajaksi Helena Halinen

Lue lisää

"Raviurheilulla myös paljon, mistä olla ylpeä"

"Totuus ja avoimuus ovat hyviä työkaluja muutoksen äärellä"

Miten hevosalan rahoitus turvataan? – Forssan torilla keskusteltiin hevosalan tulevaisuudesta

"Hippos ja puolue ovat pitäneet minut hengissä" – Juha Rehula pyrkii jatkokaudelle Hippoksen johdossa