Media vetoaa Hippokseen: "Jäsenillä ja muilla hevostalouden toimijoilla on oikeus tietää, mitä heidän puolestaan päätetään" - Hevoset - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Hevoset

Media vetoaa Hippokseen: "Jäsenillä ja muilla hevostalouden toimijoilla on oikeus tietää, mitä heidän puolestaan päätetään"

Hevosurheilu-lehti ja Maaseudun Tulevaisuus sekä Ravitoimittajien yhdistys esittää Hippoksen valtuuskunnan kokousten avaamista toimittajien uutisoitavaksi.
Kari Salonen, Kuvitus: Juho Leskinen
Hippoksen valtuuskunta valitsi toukokuussa 2018 keskusjärjestölle uuden puheenjohtajan. Ehdokkaat kuvattiin kokouspaikan ulkopuolella ja uusi puheenjohtaja Juha Rehula haastateltiin MT:hen puhelimitse valinnan jälkeen, koska kokous oli täysin suljettu. Vastaehdokkaina olivat Kari Eriksson (vas.) ja Pasi Ollikainen..

Hevosurheilulehti, Maaseudun Tulevaisuus ja Ravitoimittajat ry vetoavat yhdessä Suomen Hippokseen avoimemman julkisen keskustelun lisäämiseksi. Vetoomus toimitettiin valtuuskunnan jäsenille torstaina illalla, ja se julkaistaan tänään molemmissa medioissa.

"Avoin tiedonvälitys on tätä päivää ja ennen kaikkea demokratian kulmakivi. Media tukee demokratian toteutumista välittämällä lukijoilleen tietoa päätöksenteosta", vetoomuksessa todetaan.

Mediat toivovat, että Hippos avaa valtuuskunnan kokoukset medialle. Ne ovat olleet kaikilta toimittajilta suljettuja tilaisuuksia kolmen vuoden ajan ja sitä aiemmin läsnäolo oli sallittu vain valikoiduille medioille.

Vetoomus lähtikin liikkeelle Hippoksen omistaman Hevosurheilulehden (HU) toimituksesta.

"Sananvapauteen kuuluu oleellisesti yleisön oikeus saada tietoa. Hippoksen valtuuskunta on jäsentensä asialla, joten jäsenillä ja muilla hevostalouden toimijoilla on oikeus tietää, mitä heidän puolestaan päätetään."

Lisäksi vetoomuksessa muistutetaan, että avoimuus olisi omiaan lisäämään niin alan sisäistä luottamusta kuin rakentamaan sen hyväksyttävyyttä ei-alaa seuraavien kansalaisten keskuudessa.

Se on tärkeää varsinkin, koska raviurheilu saa valtiontukia maa- ja metsätalousministeriön kautta Veikkauksen voittovaroista. Tässä mielessä järjestön toiminta on lähellä julkisuuslainkin tavoitteita, vetoomusteksti nostaa.

Vertailuksi voidaan todeta, että esimerkiksi MTK:n valtuuskunnan kokoukset ovat olleet vuosikausia avoimia toimittajien seurata.

Sen ovat allekirjoittaneet HU:n päätoimittaja Stiina Ikonen ja tuottaja Jarno Unkuri sekä lehden entinen päätoimittaja Jorma Kemiläinen, MT:n ja MT Ravinetin päätoimittaja Jouni Kemppainen ja tuottaja Antti Savolainen sekä Ravitoimittajat ry:n hallitus sen puheenjohtajan Riku Niittysen johdolla.

Lue koko vetoomus MT Ravinetin sivulta

Lue lisää

Rehula vastaa Jauhiaisen kritiikkiin Kuninkuusravien järjestämisvalinnoista: "Pitäisikö olla etukäteen määritellyt avoimet kriteerit? Pitäisi"

Oulun kuninkuusravihakemus suututti: Kaustinen eroaa Pohjoisten raviratojen yhteistyöstä

Lappeen Jauhiainen ei hyväksy ehdotusta Kuninkuusravien keskittämisestä – "ihmepeliä meitä vastaan"

Uutisviikko minuutissa: Hippos-kuvioita, Suur-Hollola-yllärin traaginen kohtalo ja Goopin juhlaa Kouvolassa