Hevoset

Ravuri jouduttiin lopettamaan Ruotsissa – pelästyi sutta

Hevoset panikoivat haassaan, kun kahden–kolmen suden lauma oli uudenvuoden pyhien alla lähestynyt niiden aitausta.
Paniikkiin joutunut ravuri kaatui kohtalokkaasti pillastuessaan susia. Kuvan hevoset eivät ole Arbråsta.

18-vuotias ravuri Elaine Accent pelästyi hevoshakaa lähestyneitä susia niin, että oli paetessaan kaatunut ja katkaissut takajalkansa. Hevonen jouduttiin lopettamaan vammojen vuoksi.

Raviurheilusta kirjoittava Travronden.se raportoi Ruotsin Arbråssa tapahtuneesta onnettomuudesta. Uudenvuoden pyhiä edeltävänä sunnuntaina kahden–kolmen suden lauma oli lähestynyt hevosaitausta, jossa olleet hevoset olivat panikoineet aistiessaan petojen lähestyvän.

"Hevoset olivat aivan paniikissa, ne hikoilivat uskomattoman paljon, mikä ei ole tavallista. Yksi hevosista makasi maassa, ja havaitsimme tamman takajalan katkenneen", kertoi silminnäkijänä paikalle hälytetty yksi hevosomistajista, Linnea Lahenkorva Travronden.se:lle.

Kivuista kärsinyt ravuri jouduttiin lopettamaan.

Ensimmäisenä ravurin vahingosta raportoi Hela Helsingland.

Hevoshaan lähistöltä löytyivät myöhemmin illalla 2–3 suden jäljet. Aitaukseen petoeläimet eivät olleet päässeet, mutta jo niiden näkeminen ja haistaminen oli ollut riittävästi vauhkoonnuttamaan hevoset.

Arbrå on Bollnäsin kunnassa sijaitseva taajama Gävleborgin maakunnassa. Bollnäs sijaitsee Keski-Ruotsissa suunnilleen Porin tasalla.

Alueella pidetään Travrundenin mukaan paljon hevosia. Samoin alueella on kasvava susien reviiri. Arvioiden mukaan alueella liikkuvien 5–6 susiyksilön lauma on kasvanut jo 14 yksilöön.

Lopettamaan jouduttu Elaine Accent -ravuri ehti juosta urallaan kuusi starttia, joissa se päätyi kakkoseksi kahdesti. Hevosen voittorahat yhteensä olivat 21 000 Ruotsin kruunua eli runsaat 2 000 euroa.

Ravurin omistivat Anders ja Agnetha Hallén.

Lue lisää

Hurja video hirvimetsältä Ruotsista: Kohti rynnistävä sonni kaatuu vain metrien päässä metsästäjästä

Sudet tappoivat metsästyskoiran ja useita kanoja Pieksämäellä – poliisi antoi karkotusmääräyksen

Video: Maanviljelijän susihavainto sai ikävän käänteen: "Kissa lähti"

Luke: Viikonloppuna useampi suden ja metsästyskoiran kohtaaminen – "Lähetämme osanottomme koiransa menettäneille"