Hevoset

Karjalainen: Suomenhevosen kunniaksi syntyi tunteikas musiikkivideo - "Yleisössä alettiin itkeä"

Video julkaistiin tänään suomalaisuuden päivänä.
Jaana Kankaanpää
Suomenhevonen-kappaleen ensimmäinen versio julkaistiin vuonna 2005.

Suomenhevosen kunniaksi on tehty tunteikas musiikkivideo, joka julkaistiin YouTubessa, uutisoi sanomalehti Karjalainen.

Videon takana ovat pohjoiskarjalaiset voimat, country-yhtye Huojuva lato, joensuulainen laulunkirjoittaja Suonna Kononen, joensuulainen elokuvantekijä Tommi Rautio ja Kolilla asuva valokuvaaja Kirsti Hassinen.

Suomicountryyn keskittynyt levymerkki Maaseutumusiikki on julkaissut Suomenhevosen myös radiosinglenä. Yleisön ostettavaksi kappale tulee heinäkuussa 2016 ilmestyvällä Huojuvan ladon neljännellä albumilla Lättähattu, jonka ensimmäinen singlelohkaisu Suomenhevonen on.

"Suomenhevonen on laulu, joka on seurannut minua jo jonkin aikaa. Kun lauloin kirjoittamaani kappaletta ensimmäisen kerran Kaustisen festivaaleilla, Pelimannitalon yleisössä alettiin itkeä. Sellaista reaktiota en ollut ennen kokenut", Kononen kertoo.

Takavuosien yhtyeeni Folkswagen levytti Suomenhevosen ensimmäisen version 2005, ja puskaradion kautta moni hevosihminen otti laulun omakseen. Nykyisen orkkani Huojuvan ladon keikoilla kappaletta on toivottu usein, ja päätimme levyttää siitä nyt yhtyeemme näköisen version, jossa folk, Rautavaara-Suomi, countryrock ja Neil Youngin hullu hevonen kohtaavat, Kononen jatkaa.

Musiikkivideon valokuvista vastaa Kolilla asuva valokuvaaja, tietokirjailija, suomenhevosten ja maatiaiseläinten asiantuntija Kirsti Hassinen. Kolin upeita maisemia nähdään videollakin.

Videon ohjannut Tommi Rautio on joensuulainen elokuvantekijä, joka on tehnyt muun muassa joensuulaisen kulttuuriravintola Wanhan Jokelan säilytyskamppailusta kertovan dokumenttielokuvan Oothan vielä ja lukuisia musiikkivideoita.

Karjalaisen uutinen suomenhevoselle tehdystä videosta.

MT Hevoset
Lue lisää

Hevosia ja poneja kiusaavan polttiaisallergian eli kesäihottuman tutkimus hyödyntää Tähden Piirroksen vertailugenomia – suomenhevosen perimä on avattu tutkimuksen käyttöön

"Lento ei ole myynnissä, vaikka se ei enää senttiäkään juoksisi" – Vuoden voitokkaimman suomenhevosen titteliä tavoitteleva ruuna saattoi aiemmin pysähtyä radalla katselemaan maisemia

Vinyylilevyjen kysyntä on kovaa ja kotimaassa aloitetaan jälleen niiden valmistus – parikkalalaiselle Mika Kähköselle vinyylilevyn soittaminen on lumoava rituaali

Suomenhevosen päivänä monta tapahtumaa: Kuopion Suomalaisessa illassa Evartti ja H.V. Tuuri uusivat mittelönsä Savo-ajossa

MT Hevoset