Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Hevoset

Kenttäratsastuksessa ratkaisun hetki: Elmo Jankari suuntaa Riossa rataesteille dramaattisen maasto-osuuden jälkeen

Kohtalokas virhe jäi harmittamaan Elmo Jankaria, jonka Duchess Désiree-ratsu on ollut erittäin hyvässä vireessä.
SRL Peter Putnam
Tässä vaiheessa vielä kaikki hyvin: maastokoe onnistui Elmo Jankarilta ja Duchess Désireeltä hienosti viimeiselle vesiesteelle asti.

Suomen 23-vuotias kenttäratsastaja Elmo Jankari ratsasti Duchess Désiree-tammalla kenttäratsastuksen toisen osuuden Rion olympialaisissa maanantaina. Maasto-osuus meni hienosti aivan loppua lukuun ottamatta.

"DD oli super ja tuntui tosi hyvälle ja suoralle kaikilla tehtävillä. Se oli täällä aivan oikeassa paikassa, ja kunto riitti hyvin maaliin saakka. Tuollaisen hevosen kanssa kaikki olisi ollut mahdollista", Jankari kertoo tiedotteessa.

Viimeisellä vesiesteellä ratsukolle tuli kuitenkin kalliiksi käynyt virhe.

"DD laskeutui esteen ensimmäiseltä osalta liian aikaisin veteen ja väli seuraavaan esteeseen jäi vähän pitkäksi, kolmen laukka-askeleen päälle tuli yksi extra. Hevonen oli niillä liian kiinni esteessä, että olisimme pystyneet jatkamaan seuraavalle osalle", Jankari kuvailee.

"DD ei kieltänyt eikä mennyt ohi, mutta käänsin sen itse suoraan toiselle vaihtoehdolle, mikä lasketaan kielloksi samoin kuin voltti."

Virhe harmittaa ja jälkikäteen ajatellen sen olisi voinut välttää.

"Hevonen tuntui vesiesteellä tosi hyvälle, vähän pitkät välit sopivat sille normaalisti hyvin. Olisi pitänyt kannustaa sitä vähän voimakkaammin, että olisimme päässeet sen välin kolmella askeleella."

Jankari oli koulukokeen jälkeen 37. tilalla 65 kisaajan joukossa. Iso ja vaikea maastorata muodostui niin haastavaksi, että kertyneillä virhepisteilläkin Jankari nousi kokonaistilanteessa 28. tilalle.

Tällä hetkellä kärjessä ovat Australian Christopher Burton ja Santano II, toisena Saksan hallitseva olympiamestariratsukko Michael Jung ja Sam FBW. Kolmantena ovat Ranskan Nicolas Astier ja Piaf De B'neville.

Tiistai käynnistyy hevostarkastuksella, joka on läpäistävä ennen jatkoon pääsyä. Sen jälkeen rataesteillä ratkotaan ensin joukkuemitalit omalla kierroksellaan. Tämän jälkeen seuraa toinen rataestekoe henkilökohtaisista mitaleista.

Rataesteet, joukkuefinaali ja henkilökohtainen finaali Suomen aikaan kello 16.00–21.30.

Lue lisää:

Hevosihmiset ottavat joukolla osaa - menehtynyttä ratsastajaa muistetaan ympäri maailman

Näin sujuu Olgan ja Kantri Romeon ensimmäinen estekisa

Eläkeläisten tallijengi käy ratsastustunnilla joka torstai

MT Hevoset
Lue lisää

Kuolaintutkimuksen viimeinen osa valmis: Puolella kenttäratsuista havaittiin jonkinlaisia jälkiä kuolaimista kilpailun jälkeen

Tavoitteellinen valmennus motivoi ratsastajia – kenttä- ja askellajiratsastajien tiimit tähtäävät ratsukon kunnon ja yhteistyön parantamiseen

Lapualle tulee uusi hevosklinikka – Johanna Sokka auttaa myös hätätapauksia jaksamisen ja omien aikataulujen rajoissa

Kenttäratsastuksen tähtipari Elmo Jankari ja Sanna Siltakorpi siirtävät toimintansa Ypäjälle – "Uskon, että ollaan oikealla tiellä"

MT Hevoset