Hevoset

Kuninkuuskisassa draamaa: Kunkku laukkasi, Vitter kurkotti taas voiton - Akaasia päihitti Saagan

Evartti paikkasi Team Ojanperän pettymystä. Valmentajakaksikon tallista löytyy nyt Kunkku ja Pikkukunkku.
Satu Pitkänen
5-vuotias Evartti on valmentaja-ohjastaja Antti Ojanperän ja Jutta Ihalaisen tallin toinen menestyjä, PikkuKunkku.

Kuninkuus- ja kuningatarkisasta sukeutui kummastakin tänä vuonna todellinen urheilujuhla. Oriiden maililla sunnuntaina kisa muuttui alkukiihdytykseen. Lähtöauto ei ehtinyt alta pois ja hallitseva kuningas Jokivarren Kunkku laukkasi hylkäykseen asti.

Myös lauantain väriläiskä Välähdys hyppäsi ja se putosi jaetulta kärkisijalta kahdeksanneksi.

Nuori huippulahjakkuus Vitter Mika Forssin taituroimana ehätti jälleen hiuksen hienoon voittoon ohi Camrin. Näin Vitter lähtee pisimmälle päätösmatkalle tasan sekunnin erolla toissa vuoden valtiaaseen Köppiseen.

Vitterin valmentaja Jalmari Svart ei kanna huolta, vaikka kolmentuhannen matkaa ei olekaan ajettu Vitterillä kertaakaan ennen.

""Hevonen on niin fiksu, että se halusi itse tänään näyttää, että sillä on voimaa (pärjätä vanhempia vastaan)", hän kertoi.

"Ei ole minulle kauhea yllätys, vaikka pikkuisen sinne kolmelle tonnillekin olisi vielä säästössä."

Hallitseva kuningatar Saaga S joutui maililla antautumaan kilpailun ensikertalaiselle Akaasialle, jonka seitsemättä vuosikymmentä kilpaa ohjastava Markku Hietanen taiteili lopussa ennakkosuosikin ohi.

Hietasen kokemus kuului voittajahaastattelussa. Vaikka voitto oli selvästi mieluinen, hän muistutti, että kaikki kolme matkaa pitää juosta ennen kuin ravikuningatar on tiedossa.

"Kunhan selvitään elävänä maaliin", "Faariksi" kutsuttu konkari vastasi kysymykseen, millä tavoitteilla pitkälle matkalle, joka juostaan illansuussa sunnuntaina.

Evartti vei 5-vuotiaiden Pikkukunkun Antti Ojanperän hyvähermoisen ajosuorituksen ansiosta. Koko matkan johtanut Äänestäjä kukistui maalipaalulla.

Jokivarren Kunkun mailin laukka sai siten pientä hyvistystä, kun samaan talliin tuli myös Pikkukunkku.

Antti piti kuitenkin vielä tärkeämpänä sitä, että matkan varrella hevosten kanssa epäonnea kokenut omistajaporukka, pihtiputaalainen Talli Pajatso sai orilleen voiton.

"Heille, jos kelle todella suo tämän onnistumisen."

Antin puoliso Jutta Ihalainen vastaa käytännössä Evartin valmennuksesta. Tallissa on kaksi 5-vuotiasta, joita ajetaan yhdessä ja Antti ajaa Jepulista.

"Evartti on ollut minulle henkilökohtaisesti vielä tärkeämpi hevonen kuin Jokivarren Kunkku", hän tunnusti.

Hän oli itse valitsemassa sitä kuortanelaisen Olli Sippolan varsalaitumelta ja nuorukaisesta tuli heti jotenkin mieleen Jokivarren Kunkku.

"Ne ovat samanlaisia velikultia", Ihalainen sanoi myöntäen, että pariskunnan haaveena on tarjota molemmille oreille joskus mahdollisuus kilpailla yhdessä kovimmissa suomenhevoskisoissa.

Lue lisää:

Jokivarren Kunkku ja Evartti ottivat talvella yhteistreenin Kolimajärven jäillä

MT Hevoset
Lue lisää

Iloisia ja yllättäviä uutisia: helmikuussa hengestään taistellut Evartti on ilmoitettu starttiin

Heli Tarrimaa valmistautuu superviikonloppuun – Hoitohevoset Aetos Kronos ja Gareth Boko juoksevat kilpaa lauantaina Kouvolassa ja Bodenissa 100 000 euron ykköspalkinnoista

Ira Lahti vaihtoi parturikampaajan työt hevosiin

”Aina naurattaa, kun ratsastaa!” – Lajin vaihto ja tavoitteellinen valmentautuminen muuttivat Susanna ja Aava Porrin hevoselämän

MT Hevoset