Hevoset

Ravikuningatar Velin Vinken menestyksekäs ura jatkuu nyt siitostammana

Velin Vinke kruunattiin ravikuningattareksi vuonna 2008. Nyt 17-vuotias tamma on edelleen erinomaisessa kunnossa, vaikka raviradat ovat jo taakse jäänyttä elämää.
Sanne Katainen
Mauri Alatalo esitteli Velin Vinkeä Farmarissa. "Se on kuin ajatus. Vaikka ottaisi ohjat pois, niin se jatkaisi kehän kiertämistä", Alatalo kehuu tammaa.

Ravikuningatar Velin Vinke pyörähti perjantaina Farmari-maatalousnäyttelyn hevoskehässä.

Se tuli paikkaamaan useita ravikuninkuuksia voittanutta Vieskeriä, joka joutui peruuttaman tulonsa.

Tamman on kasvattanut Veli Myllykoski Alavudelta. Aarne Halla-Aho osti Velin Vinken Myllykoskelta neljän kuukauden ikäisenä.

Velin Vinke juoksi kolmevuotiaana opetus- ja koelähtönsä. Kilpaura alkoi siitä seuraavana vuonna. Kuusivuotiaana tammalla lähdettiin jo Forssan kuninkuusraveihin.

Suomenhevostamman suurin saavutus on sen kruunaaminen ravikuningattareksi vuonna 2008 Jyväskylässä. Sillä on myös lukuisia pienempiä voittoja, kuten kolme kertaa voitettu suomenhevosten St Michelin Tammatähti. Velin Vinkellä on hallussaan myös tammojen tasoitusajon Suomen ennätys.

Nykyisin Velin Vinke jatkaa uraansa siitostammana. Sillä on jälkikasvua kaksi kappaletta, tamma nimeltä Hallan Rinsessa ja ori nimeltä Hallan Poika. Nyt Velin Vinke on taas astutettu, mutta astutuksen onnistumisesta ei ole vielä tietoa.

Hevonen on jo 17-vuotias, mutta todella hyvässä kunnossa.

"Vieläkin siitä löytyy kilpailuviettiä", kertoo tamman hevoskehässä esitellyt ja Halla-Ahon serkku Mauri Alatalo.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

IL: Suomalainen ravivalmentaja ja -ohjastaja hirvikolarissa Ruotsissa

MT Ravit: Mitkä ovat ohjastajien mietteet juuri ennen lähtöä? Suuri Suomalainen Derby-ravien tunnelmia talli-alueella

Kuopion Sorsasalon raviradan varikkoalueella hyörii ravien aikana useita vihreäpukuisia henkilöitä: "Katsotaan, että kaikki sujuu ja hoidetaan mahdollisia ongelmatilanteita"