Hevoset

Raviliiga tuotti hyväntekeväisyyteen 75 000 euroa

Lahjoituksia ovat saaneet muun muassa koulukiusaamista vastustava hanke ja eläinsuojelutyö.
Hippos ry:n kuva-arkisto
Raviliiga tuotti ennätyssumman hyväntekeväisyyteen.

Kahdeksalla raviradalla pyörinyt Raviliiga tuotti hyväntekeväisyyteen yhteensä 75 000 euroa, mikä on raviurheilun suurin lahjoitussumma kautta aikain.

Se koostuu hevosten kolmella kaudella juoksemista palkintorahoista sekä myyntihinnasta, joista osan liigahevosten omistajat ovat lahjoittaneet valitsemaansa kohteeseen.

Jyväskylän Killerin radan liiga lahjoittaa keskussairaalan lastenosastolle ja Stop koulukiusaamiselle -hankkeelle 15 000 euroa hevosensa Golden Luxin tuotoista.

Liigan voitti kuitenkin Stone Capes Olive -tamma, joka juoksi lahtelaisen Jokimaan radan kokoamalle omistajaporukalle. Sen voitoista 14 500 euroa suunnataan erityislasten hevosavusteiseen terapiaan ja vähävaraisille lapsiperheille Hope ry:n kautta.

Mukana olivat myös Oulu, Vermo, Forssa, Teivo, Lappeenranta ja Mikkeli. Niiden kohteina oli lasten ja nuorten vammaisratsastusta sekä liikuntaa, Etelä-Karjalan ja Mikkelin keskussairaaloiden lastenosastot, eläinsuojelutyötä, mielenterveys- ja kehitysvammatyötä sekä alueellista ravinuorten toimintaa.

Alueelliset liigat käynnistyivät lämminverivarsojen ostoilla vuonna 2013 ja niiden toiminta loppui viime syksynä, kun varsat olivat varttuneet nelivuotiaiksi. Osuuksia oli parhaimmillaan sata hevosta kohden.

Viime syksynä kukin kimppa sai joko myydä hevosen eteenpäin tai jatkaa yhteisomistusta.

Ne liigahevosten omistajat, jotka halusivat osuutensa hevosten myyntihinnasta sekä palkintorahoista palautettavan, saavat maksusuoritukset pankkitileilleen, Suomen Hippos kertoo tiedotteessa.

Tämän kauden aikana käynnistetään uusi liiga. Vuonna 2014 alkanut suomenhevosten Raviliiga on edelleen käynnissä.

Seuraava TalkKari ilmestyy MT:n verkkosivulla huomenna sunnuntaina.

MT Hevoset
Lue lisää

Hevonen lahjoitti lähes 450 000 euroa hyväntekeväisyyteen

Hippos, kiekkoväki ja Veikkaus yhteistyöhön: Uusi raviliiga starttaa 11 radalla

Raviselostaja hävisi vedon ja pyöräilee Joensuusta Uumajaan

Ratsastuskoulun poni menehtyi ähkyyn – yksikön päällikkö kiistää eläinlääkäripulan Satakunnassa

MT Hevoset