Hevoset

Suomenhevosille on hevosmiehet erikseen, naurahtaa ravivalmentaja Mäki-Tulokas Talkkarille

Tapio Mäki-Tulokkaan lämminveristen voittoprosentti on alkuvuonna ollut keskimäärin 33 prosenttia.
Kuvakaappaus /MT TALKKARI
Ravivalmentaja Tapio Mäki-Tulokkaan tallilla hevoset ovat kesällä valjaissa 2–3 kertaa viikossa, startin jälkeen on muutaman päivän huili.

Kari Lähdekorpi vieraili ravivalmentaja Tapio Mäki-Tulokkaan tallilla Forssassa lauantaina. Tallissa on tällä hetkellä 28 valmennettavaa. Niistä viime kuukausina ovat pärjänneet muun muassa T.Rex ja William Birdland, mutta hyviä hevosia on useita.

"Eikö sinulle ole koskaan tarjottu suomenhevosta valmennukseen", kyselee Lähdekorpi. "Suomenhevosille on hevosmieheet erikseen", naurahtaa Mäki-Tulokas vastaukseksi.

Hän kertoo, että hänen valmennusoppinsa ovat peräisin Ruotsin vuosilta. "Perustreenaus on pysynyt pitkään samanlaisena. Esimerkiksi kesällä hevoset ovat valjaissa 2–3 kertaa viikossa, startin jälkeen on muutaman päivän huili."

Mäki-Tulokas kiittelee henkilökuntaansa. Hevosenhoitajat tekevät viisi päivää viikossa töitä ja joka toinen viikonloppu on vapaata. Jos viikonloppuna on ravit, arkenakin voi olla vapaata. Hevosenhoitajat on helppo polttaa loppuun ilman vapaita, valmentaja toteaa.

Mäki-Tulokkaan voittoprosentti on alkuvuoden ajan ollut keskimäärin 33 prosenttia. Vuodesta 2011 alkaen se on ollut koko ajan 25 prosenttia tai sen yli.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

IL: Suomalainen ravivalmentaja ja -ohjastaja hirvikolarissa Ruotsissa

MT Ravit: Mitkä ovat ohjastajien mietteet juuri ennen lähtöä? Suuri Suomalainen Derby-ravien tunnelmia talli-alueella

Reilu-Metri on sarjakuva hevosen ja miehen suhteesta – katso videolta, miten sarjakuvaa piirretään