Hevoset

"Suomenhevonen on suomalaisen yhteiskunnan peili"

Hevosmies Oiva Laineessa on ne elementit, millä Suomea on rakennettu, sanoo harrastajatutkija Päivi Laine, joka on mukana suomenhevosen periytymistä ja kulttuuriperintöä tutkivassa hankkeessa.
Sanne Katainen
Suomenhevosen historiaa penkoessa tulee jatkuvasti esiin aukkoja ja ristiriitojakin, jotka kiinnostavat. ”Mieheni kysyy välillä, mitä sinä tuolla kaikella tiedolla teet. Usein tiedon käyttökohde selviääkin vasta myöhemmin, kun palaset loksahtavat kohdalleen”, Päivi Laine kuvaa. Ympäristöä arvioi Laineen osakasvattamana ja -omistama 2-vuotias ratsusukuinen tamma, Ypäjä Onerva.

”Harrastus muuttui velvoitteeksi. Tai oikeastaan onhan tämä tiedonkeruu suomenhevosesta minulle ihan elämäntapakin”, naurahtaa ypäjäläinen Päivi Laine.

Hän toimii asiantuntijana Helsingin yliopiston johtamassa yhteishankkeessa, jossa selvitetään suomenhevosen biologista kulttuuriperintöä.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ravureihin täysillä panostava Kreivi MT Ravinetille: Haaveissa uusi Ecurie D Suomen kilvillä

Maanantain lehden ravivihjeessä väärä lähtölista – katso täältä oikea

TalkKari kävi tapaamassa Markku Niemistä: "Kriterium-karsintojen jälkeen tuli tunne, että kyllä tässä voidaan pärjätä"