Ihmiset & kulttuuri

Äänekoskelainen kievari etsii gigoloita tanssittamaan yksinäisiä naisia

Ihmiset & kulttuuri 05.01.2017

Tanssilava haluaa varmistaa, ettei yksikään nainen jää seinäruusuksi.


Lari Lievonen
Tanssilavoilla ilman kavaljeeria jäävät herkästi naiset, jotka eivät ole ehtineet vielä kunnolla tutustua muuhun tanssikansaan.

Kyllähän se harmittaa, jos mukava illanvietto tanssilavalla päättyy niin, ettei ole kertaakaan päässyt pyörähtelemään musiikin tahdissa. Miesten ollessa vähemmistössä tanssiharrastajien keskuudessa, ovat naiset vaarassa jäädä vaille osaavia tanssittajia.

"Jotkut naispuoliset asiakkaat ovat olleet nenä nyrpyssä, kun kukaan ei ole käynyt hakemassa heitä koko illan aikana", kertoo yrittäjä Lauri Pitkänen Kartano Kievarista.

Äänekoskelainen tanssi- ja juhlatalo päätti tarttua ongelmaan ja julkaisi verkkosivuillaan ilmoituksen, jossa haetaan tanssittajiksi gigoloita. Humoristinen nimitys tulee iltamista, joissa gigoloiksi kutsutuilta miehiltä voi ostaa ja varata tansseja lahjoittamalla rahaa hyväntekeväisyyteen.

Pitkänen näkee miestanssittajat osana lavakulttuurin ja sen luoman hyvän mielen säilyttämistä. Naisten haku antaa toki mahdollisuuden pyytää kavaljeeria ihan itse, mutta kaikki eivät rohkene käyttää tilaisuutta hyväkseen. Miesten haun aikaan taas penkeille jäävät herkästi istumaan etenkin ne naiset, jotka eivät tunne yhtään miespuolista tanssijaa.

"Tyttöjä on lavoilla enemmän kuin poikia. Täälläkin piiri pieni pyörii, miehet käyvät hakemassa kavereitaan, tuntemattomat eivät pääse niin helposti lattialle", Pitkänen sanoo.

Kartano Kievarin gigoloiden tehtävä on tarkkailla juhlakansaa ja hakea tanssin pyörteisiin naisia, jotka joutuvat istumaan pitkään penkillä. Heille ei makseta työstä palkkaa, mutta gigolot saavat ruoan ja kausikortin tansseihin. Miehiltä vaaditaan kohtalaista tanssitaitoa, mutta mestarillisia kuvioita tärkeämpää on sosiaalinen luonne.

Tähän mennessä jo muutama innokas on lähettänyt työhakemuksen Kartanon Kievariin, mutta etsinnässä on useampikin tanssittaja. Gigoloksi halajavan iällä ei Pitkäsen mukaan ole väliä. Nuoria toki kaivataan keski-ikäistyville lavoille, mutta myös iäkkäämmät gigolot ovat tervetulleita.

"Tanssittaja voi olla vaikka kahdeksankymppinen. Tytöt tykkäävät kun viedään kunnolla, he nauttivat kyydistä. Enemmän se katsoo taitoa kuin ikää."

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT