Ihmiset & kulttuuri

Ensimmäisenä al-Holin pakolaisleirillä vieraillut suomalaistoimittaja voitti Vuoden journalisti -palkinnon

Ylen toimittaja Antti Kuronen on Vuoden journalisti 2019
Vuoden journalistina palkittu Antti Kuronen kuvassa keskellä. Kuva: Super Otus Oy.

Vaativissa olosuhteissa työskentelevä Ylen ulkomaantoimittaja Antti Kuronen on voittanut Vuoden journalisti -palkinnon Suuri Journalistipalkinto -gaalassa. Vuonna 2019 hän profiloitui erityisesti jutuilla, jotka käsittelivät al-Holin pakolaisleiriä Syyriassa.

Palkittu Kuronen oli ensimmäinen al-Holin pakolaisleirillä vieraillut suomalaistoimittaja. Suuri Journalistipalkinto -kilpailun palkintolautakunnan mukaan leiriltä tehtyjen juttujen ansiosta suomalaiset ovat saaneet ensikäden tietoa leirillä olevien suomalaisnaisten ajatuksista, lasten määrästä ja leirin olosuhteista. Kurosella on palkintolautakunnan mukaan myös poikkeuksellinen kyky luoda nopeasti luottamuksellinen suhde haastateltaviin ja saada heidät kertomaan tarinansa.

Kuronen on tehnyt lukuisia raportteja maailman kriisialueilta. Joulukuussa 2019 Kuroselle myönnettiin Sadankomitean rauhanpalkinto. Vuoden journalistiksi olivat ehdolla myös Imagen Sonja Saarikoski sekä Helsingin Sanomien Paavo Teittinen.

Vuoden jutuksi valittiin Paavo Teittisen ja Katri Kallionpään artikkeli Veijo Baltzarin kultti. Vuoden journalistinen teko oli Vastalaake.fi-sivusto, jolla julkaistaan tutkimuksiin perustuvia, mutta helppotajuisia, artikkeleita tieteestä ja terveydestä. Vuoden journalistinen pomo -palkinnon voitti Aamulehden toimituspäällikkö Riina Nevalainen, joka on taitava yhdistämään tavoitteet ja ihmisten johtamisen.

Vuodesta 2001 lähtien jaettu Suuri Journalistipalkinto on Suomen merkittävin journalismille vuosittain annettava tunnustus. Kilpailun tarkoituksena on tukea ja edistää hyvää journalismia sekä vahvistaa vastuullisen suomalaisen median asemaa yhteiskunnassa.

Lue lisää

Artikkelit nöyryyttävästä koulutustilaisuudesta, hoivakotien ongelmista ja kontrolloivasta teatterinjohtajasta kilpailevat Suuresta Journalistipalkinnosta

Enkeli-Elisan paljastaminen toi vuoden juttu -voiton

"Me kiitämme, me kunnioitamme ja me muistamme" – viimeinen Mannerheimin ristin ritari pääsi haudan lepoon

Lapsuuden emotionaalinen laiminlyönti vaikuttaa siihen, miten ihminen aikuisena kokee muiden suhtautuvan itseen