Ihmiset & kulttuuri

Katso video: Kerrostaloasunnon pieni keittiö muuttui Maaseudun Tulevaisuuden etätoimitukseksi

Maaseudun Tulevaisuuden toimitus siirtyi viime viikolla etätöihin koronaviruksen vuoksi. Toimitussihteeri Laura Kuivalahti uhrasi työpisteeksi ruokapöytänsä.
Laura Kuivalahti
Maaseudun Tulevaisuuden toimittaja-toimitussihteeri Laura Kuivalahti vastasi maanantain lehden uutissivuista. Toimitussihteeri tarvitsee työssään suuria näyttöjä, sillä kannettavan tietokoneen ruudulla sanomalehtien sivujen taittaminen olisi turhan hankalaa.

Koronaviruksen vuoksi Suomessa suositaan tällä hetkellä etätöitä. Maaseudun Tulevaisuudessa etätöihin jäätiin jo viikkoa ennen valmiuslain käyttöönottoa. Nyt Maaseudun Tulevaisuuden toimitus Helsingissä on siis tyhjillään, kun toimittajat, kuvaajat, toimitussihteerit, uutispäälliköt ja muu toimituksen väki on levittäytynyt ympäri Suomea.

MT:n toimittajille etätöiden tekeminen on arkipäivää, mutta toimitussihteerit pysyvät yleensä tiiviisti Helsingin Simonkadulla sijaitsevassa toimituksessa. Toimitussihteerien tehtävänä on oikolukea lehteen menevät artikkelit ja taittaa sivut valmiiksi. Taittamisella tarkoitetaan tekstien ja kuvien asettelua sivulle.

Maaseudun Tulevaisuuden toimittaja-toimitussihteeri Laura Kuivalahti otti viime viikon perjantaina videokameran mukaansa työpisteelleen eli tietokoneruutujen valloittamaan keittiöönsä. Pienessä helsinkiläisessä kerrostaloasunnossa varmistettiin, että maanantain lehdessä uutiset olivat jämptisti paikallaan.

Lue lisää