Pelimannien puskasoitto kajahtaa verkossa klo 14 joka toinen lauantai – tänään soittoa johtaa Kymenlaakso - Ihmiset & kulttuuri - Maaseudun Tulevaisuus
Ihmiset & kulttuuri

Pelimannien puskasoitto kajahtaa verkossa klo 14 joka toinen lauantai – tänään soittoa johtaa Kymenlaakso

Soittoon voi liittyä suoran lähetyksen aikana tai lähetyksen jälkeen, video jää talteen Facebookin ryhmään.
Krista Järvelä
Tuhannet pelimannit ovat tottuneet kokoontumaan heinäkuussa Kaustisella. Tänä vuonna yhteissoitto jatkuu joka toinen lauantai virtuaalisesti.

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat järjestää puskasoiton verkossa lauantaisin parittomina viikkoina. Tänään lauantaina klo 14 soittoa johtaa Kymenlaakso, joka on festivaalin maakuntateema vuonna 2021.

Nyt lauantaina puskasoittoa johtavat Simo Helkala, Tuomas Vanhalakka ja Maiju Laurila Valkealassa. Soiton lisäksi luvassa on juttelua ja laulua.

Soittoon voi liittyä suoran lähetyksen aikana tai lähetyksen jälkeen, video jää talteen Facebookin My Kaustinen -ryhmään. Nuotit löytyvät aina pari päivää etukäteen tapahtuman sivulta sekä My Kaustinen -ryhmästä.

Oman soittohetken voi myös kuvata sekä jakaa videon tai kuvan FB-tapahtumakutsuun tai My Kaustinen -ryhmään.

Osallistua voi myös vaikka Instagramissa. Kaustisen ystävät löytävät toisensa kaikilla somekanavilla parhaiten käyttämällä uusia aihetunnisteita #mykaustinen ja #lauantainpuskasoitto.

Puskasoitto tarkoittaa festivaaleilla sitä, että kuka tahansa voi soittaa yksin, tutulla porukalla tai vieraiden kanssa jossakin rauhallisessa nurkassa.

Kansanmusiikkijuhlat jää tänä vuonna järjestämättä koronaviruspandemian takia. Ensi vuoden festivaalit järjestetään 12.–18.7.2021.

Lue lisää

Kansanmusiikki soi Kaustisella ensi viikolla verkossa – luvassa on esimerkiksi eteläpohjalaista rytkettä

"Kun ei ollut kotona ketään kenen kanssa soittaa" – siitä syystä syntyi Suomen suurin pelimanniorkesteri

Kulttuuria ja kansanperinnettä

Putous-tähti Mikko Penttilä varttui pienessä Köyhäjoen kylässä: "Moni ihmettelee kotiseuturakkauteni suurta määrää"