Video: Kuopiolainen muusikko Juuso Happonen kävi sattumalta läpi vanhoja biisiaihioita – pian hän päätti tehdä laulun kiitokseksi suomalaisille ruuantuottajille - Ihmiset & kulttuuri - Maaseudun Tulevaisuus
Ihmiset & kulttuuri

Video: Kuopiolainen muusikko Juuso Happonen kävi sattumalta läpi vanhoja biisiaihioita – pian hän päätti tehdä laulun kiitokseksi suomalaisille ruuantuottajille

Jos tähdet olisivat olleet hiemankin toisenlaisessa asennossa, Happosen kiitoslaulu nimeltään Hei kato vilja tanssii, olisi jäänyt kokonaan julkaisematta.

Kuopiolainen muusikko Juuso Happonen on hiljattain julkaissut laulun, jolla hän haluaa kiittää suomalaisia ruuantuottajia.

Jos tähdet olisivat olleet hiemankin toisenlaisessa asennossa, Happosen kiitoslaulu nimeltään Hei kato vilja tanssii, olisi jäänyt kokonaan julkaisematta.

Noin kuukausi sitten Happonen kävi sattumalta läpi vanhoja biisiaihioita, ja tuolloin saatiin alkusysäys sille, että Kato vilja tanssii, syntyi.

"Tämä vaan nousi sieltä esille. Ajattelin, että tämä biisi on pakko tehdä valmiiksi", hän kertaa kappaleen syntyhetkiä.

Kappaleen taustalla vaikutti Happosen mukaan ajatus siitä, miten hienoa on, että Suomessa on maaseutu sekä ruuantuottajat, jotka ruokkivat kansalaiset.

"Tämähän on ihan huippu juttu", Happonen sanoo.

Biisiaihio ehti lojua käyttämättömänä noin neljän vuoden ajan. Muusikko korostaa, että hänellä on valmiina tälläkin hetkellä kymmeniä biisiaihioita.

Happonen on vastannut kappaleen säveltämisestä ja sanoittamisesta itse. Lisäksi Happosen yhden miehen orkesteri on soittanut kappaleessa mukana olevat soittimet rumpuja lukuun ottamatta. Biisin mainoskuvan, joka näkyy oheisella videollakin, on ottanut Elisa Pentikäinen.

Lue lisää

Kokeile klassista musiikkia, se kannattaa: ”On käsittämätöntä, miten ilman sanoja voidaan sanoa niin paljon”

Suomalaisten tuntojen sanoittaja Veikko "Vexi" Salmi on kuollut

Viihde on kansantalouden hukattu voima

Muikkuja, kukkoja ja puhdasta pohjoissavolaista ruokaa – Kuopion alue sai ensimmäisenä Suomessa kansainvälisesti arvostetun gastronomiatunnustuksen