Video: Erikoinen mytty asuintalon päädyssä kiinnitti Pekka Hillin huomion – asiantuntija: "Kyseessä lienee kiista" - Ihmiset & kulttuuri - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Ihmiset & kulttuuri

Video: Erikoinen mytty asuintalon päädyssä kiinnitti Pekka Hillin huomion – asiantuntija: "Kyseessä lienee kiista"

Hillin onnistui selvittää tilanne vasta usean yrityksen jälkeen.

Vimpeliläinen Pekka Hilli huomasi maanantaina asuintalon päädyssä erikoisen mytyn. Hänen mentyään katsomaan sitä lähempää, paljastui se toisissaan kiinni oleviksi tervapääskyiksi. Hilli jatkoi sen jälkeen askareitaan kunnes päätti vilkaista, ovatko linnut edelleen paikallaan.

”Siellähän ne olivat samanlaisessa touhussa kuin kymmenen minuuttia aiemminkin. Näin maallikon silmään näytti, että linnuilla oli menossa voimien koettelu.”

Hilli oli samalla huolissaan siitä, etteivät tervapääskyt noki toisiltaan silmiä puhki. Miestä myös askarrutti miten käy, jos kissa saapuu paikalle.

”Päätin hieman tökätä niitä, saadakseni linnut liikkeelle ja pois maasta. Kun kerta ei vaikuttanut mitenkään, tein saman muutaman kerran uudelleen. Läsnäoloni ei kuitenkaan vaikuttanut lintuihin mitenkään, ne jatkoivat touhuaan.”

Lopulta Hillin yritys saada tervapääskyt liikkeelle ja turvaan mahdollisilta saalistajilta tuotti tulosta.

”Ne päästivät kunnon metelin ja riuhtoivat itsensä irti. Sen jälkeen kumpikin lähti eri suuntaan, eli asiat näyttivät tulleen selväksi”, Hilli nauraa.

Pirkanmaan lintutieteellisen yhdistyksen puheenjohtaja Jukka T. Helin sanoo videolla olevan todennäköisesti meneillään tervapääskykoiraiden välienselvittely.

”Siltä se kuvan perusteella vaikuttaa. Kyseessä lienee kiista reviirialueesta tai molempien havittelemasta naaraasta, sillä ne ovat yleisimmät erimielisyyksien aiheet.”

Kyseessä ei myöskään ole tervapääskykoiraan ja naaraan parittelu.

”Tervapääskyt parittelevat ilmassa, eli siitä ei videolla ole kysymys.”

Hän ei kuitenkaan pidä tervapääskyä erikoisen aggressiivisena lintuna.

”Ei se sellainen ole, tuollaisia kiistoja vain syntyy ajoittain.”

Heliniä naurattaa Hillin tapaan episodin päätös.

”Oli varmasti hyvä, että lähtivät lopulta eri suuntiin, eikä taistelu jatkunut.”

Lue lisää

Koronakevät pani teehuoneen konseptin uusiksi – teen rinnalle tuli lähiruoka

Pohjoissuomen- ja itäsuomenkarjaa laitumella — Video: Katso ja kuuntele, kuinka kovaa ääntä karja piti, kun tilan isäntä meni laitumelle

Maanviljelijä ja karjankasvattaja Asko Männistön mukaan lihan maku tulee suoraan luonnosta — "Liha on kuin viinit ja samppanjat. Maku riippuu siitä, missä päin ja millaisella ravinnolla eläin on kasvanut"

Maailman tunnetuimpiin elokuvasäveltäjiin kuuluva Ennio Morricone on kuollut