Oi ihanat tirisevät nakit! Runon ja suven päivää juhlistetaan kokoelmalla makkararunoja - Ihmiset & kulttuuri - Maaseudun Tulevaisuus
Ihmiset & kulttuuri

Oi ihanat tirisevät nakit! Runon ja suven päivää juhlistetaan kokoelmalla makkararunoja

Makkararunoja-teos julkaistaan tänään e-kirjana.
Sanne Katainen
Makkara toimi runokilpailussa innoittajana lähes 800 runolle.

Ensi maanantaina vietetään Eino Leinon päivää. Runon ja suven päivän tunnelmiin voi tällä kertaa heittäytyä varsin kesäisin menoin, sillä Snellman julkaisee Makkararunoja-teoksen e-kirjana. Suomalaiset lähettivät yrityksen järjestämään kilpailuun lähes 800 makkararunoa, joista koottiin 30 runon kokoelma.

Makkararunoteos voi olla lajissaan jopa ensimmäinen maailmassa.

"Vähintäänkin voimme sanoa, että kyseessä on ensimmäinen sosiaalisen median avulla kirjoitettu suomalainen makkararunokirja”, Snellmanin markkinointijohtaja Tommi Fors toteaa tiedotteessa.

Teoksesta otetaan myös rajattu fyysinen painos. Kysynnän mukaan myös lisäpainokset ovat mahdollisia.

"Keräämistämme runoista huomaa, että grillimakkaralla on suomalaisille varsin erityinen merkitys. Joillekin se tarkoittaa saunaa, toisille grillailua mökillä, mutta useissa runoissa toistui nimenomaan seura ja yhdessäolo, jossa makkarasta nautitaan. Meille tämä projekti on ensisijaisesti kulttuuriteko, jonka soisi päätyvän jokaisen hyvää runoutta ja herkullista ruokaa arvostavan suomalaisen kirjahyllyyn”, Fors sanoo.

Lue lisää

Avointa ja rakentavaa keskustelua tarvitaan

Grilliin laitetaan muutakin kuin makkaraa, eikä grillaaminen ole pelkkä kesän juttu: "Lauhana talvena ja hitaalla grillaamisella onnistuu vaikka joulukinkun kypsennys"

Snellmanin sikasopimuskohu nostatti keskustelua myös MTK:n johtokunnassa – Marttila: "Maatalousyrittäjien ja teollisuuden väliset sopimusrakenteet epätasapainossa"

Snellman irtisanoi lihataloa arvostelleen Sami Yli-Rahnaston tuotantosopimuksen – "On mahdollista, että sikatalous loppuu tilaltamme tähän"