Kuuluisa kyläbaari ruokkii pizzoilla - Ihmiset & kulttuuri - Maaseudun Tulevaisuus
Ihmiset & kulttuuri

Kuuluisa kyläbaari ruokkii pizzoilla

Koskaan ei tiedä, mikä tarjoomus lähtee lentoon ja tuo mainetta koko kylälle. Asikkalan Kalkkisissa on K-kauppa, bensa-asema, osuuspankki ja viinitila, ja kuulumiset vaihdetaan Mani-baarissa. Se on tunnettu pizzoistaan, eikä sieltä salaattien lisäksi muuta saakaan.

Vakiväen lisäksi kylään tuovat vilinää kesäasukkaat, ja keskikesän kyläpäivänä baarin jono luikertelee ulos asti. Kesän ensimmäisenä päivänä paikalle oli pöräyttänyt muutama paikallinen kuulumisia vaihtamaan.

Listan pizzat saaneet nimensä kylistä ja vedestä, joten täältä saa Siltaa, Lossia, Kuoppainkulmaa, Syvännettä ja Karikkoa, ja Americana on täällä Mani-baari.

Testasin kasvispizza Risteyksen ja kylän nimeltä Kopsuo. Paikka on tunnettu runsaista täytteistään. Pisteet saa myös siitä, ettei pizza ollut pullainen piirakka: paprikaa, sipulia ja kebablihaa oli juuri sopivasti ja pohja unelmaisen ohut ja rapea. Rapeus tuntuu olevan Päijät-Hämeen valtti muuallakin. Mani-baarin nimi ei viittaa rahaan, vaan sen perustajaan Martti Niemiseen.

Mani-baari. Nuoramoistentie 2, Kalkkinen.

Lue lisää

Söin täällä: Lossilta kannattaa suunnata Scolaan

Söin täällä: Saanalle kiivennyt tarvitsee tuhtia ruokaa – retkeilykeskuksessa niukka käristys lennähti pöytään kylmänä

Lapsuudesta kumpuavat mielihalut ajavat kiinnostaviin keittiökokeiluihin

Pizzapannari