Söin täällä: Amorinrannassa voi leikkiä hetken kuninkaallista – punainen kakluuni ja pitsipöytäliina kruunaavat keittohetken - Ihmiset & kulttuuri - Maaseudun Tulevaisuus
Ihmiset & kulttuuri

Söin täällä: Amorinrannassa voi leikkiä hetken kuninkaallista – punainen kakluuni ja pitsipöytäliina kruunaavat keittohetken

Vuosittain vain heinäkuun ajan auki olevasta kesäkahvilasta löytyy myös kirpputori.
Anni-Sofia Hoppi
Kesäkahvilan menu on yksinkertainen mutta riittävä. Päivittäin vaihtuvan 6,5 euron keiton ja tuoreen leivän hinta-laatusuhde on kohdallaan.

Vanhan hirsitalon salissa Juupajoen keskustaajamassa nautittu lounaskeitto ei jätä ketään kylmäksi.

Amorinrannan kesäkahvila on vuosittain auki vain heinäkuussa, joten menu on pidetty yksinkertaisena. Mausta ei ole silti tingitty: 6,5 euron parsakaalikeiton ohessa nautittu tuore saaristolaisleipä sipaisulla voita oli suussa sulavaa.

Jos mieli tekee makeaa, löytyy vitriinistä myös toinen toistaan herkullisemman näköisiä kakkupaloja. Ensi kerralla maistan ehdottomasti mansikkakermakakkua. Myös kahvilan yhteydessä toimiva kirpputori pitää katsastaa ajan kanssa.

Vaikka vaatetukseni oli kaikkea muuta kuin tyylikäs, saattoi ruokasalissa tuntea itsensä hetkeksi kuninkaalliseksi. Punaiset kamiinat, pitsiliinat, koristeelliset tapetit ja valtava kattokruunu henkivät arvokkuutta.

Poikkeuksellisen kahvilasta tekee myös se, että sitä pyörittävät omassa vanhasta koulusta kunnostetussa kodissaan Elli ja Jouni Raipela. Kahvilakauden ulkopuolella pariskunnan yritys tarjoaa Amorinrannassa muun muassa terapiapalveluita ja koulutuksia.

Rantatie 3 c, 35500 Korkeakoski

Lue lisää

Söin täällä: Saanalle kiivennyt tarvitsee tuhtia ruokaa – retkeilykeskuksessa niukka käristys lennähti pöytään kylmänä

Lapsuudesta kumpuavat mielihalut ajavat kiinnostaviin keittiökokeiluihin

Kuuluisa kyläbaari ruokkii pizzoilla

Riihimäen Martinassa on rossomainen meininki – lupsakkaa palveluja ja vaisuja kastikkeita