Kirja-arvio: Housuvaaran uimahalli on kutkuttavan innostava kirja uimahalleista - Ihmiset & kulttuuri - Maaseudun Tulevaisuus
Ihmiset & kulttuuri

Kirja-arvio: Housuvaaran uimahalli on kutkuttavan innostava kirja uimahalleista

Vuokko Hurmeen kirjoittama ja Väinö Heinosen kuvittama lastenkirja on hybridi: se yhdistää juonellisen tarinan kiinnostaviin tietoiskuihin.
Vuokko Hurme ja Väinö Heinonen: Housuvaaran uimahalli – Tietoa vesihirmuille. 36 sivua. Into.

Tästä ei lastenkirja parane! Aikuinen ja kaksi alle kouluikäistä lasta nauliutuvat hetkessä Housuvaaran uimahallista kertovan kirjan ääreen. Sisältö on superkiinnostava, ja myös kuvitus ilahduttaa.

Vuokko Hurmeen kirjoittama ja Väinö Heinosen kuvittama kirja on hybridi, juonellisen kuvakirjan ja lasten tietokirjan yhdistelmä. Se kertoo, kuinka Tilda-niminen tyttö päättää rakentaa kotikulmilleen Housuvaaraan uimahallin. Olisi kivaa uida silloinkin, kun ulkona paukkuu pakkanen.

Ennen kuin hallista voi tulla totta, Tilda perehtyy muun muassa veden ominaisuuksiin, uimahallien vedenpuhdistuslaitteistoihin ja kaikkien aikojen ensimmäisiin uimaloihin.

Tietysti Tildan täytyy myös tutkia, millaisia ovat maailman erikoisimmat uima-altaat. Niitä ovat esimerkiksi neljän paksun ja korkean puunrungon päällä sijaitseva Lentäjän allas Italiassa ja näennäisesti laidaton ulkoallas singaporelaishotellin 57. kerroksessa.

Tietoiskut kulkevat onnistuneesti ja viihdyttävästi tarinan rinnalla.

Kirjassa kerrotaan myös, miten uimataitoaan voi kehittää ja miten uimahallissa kuuluu käyttäytyä. Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto on tarkistanut kirjan sisällön.

Lopuksi on pakko tarkistaa, onko Housuvaara olemassa. Kyllä vain! Se sijaitsee vieläpä Manner-Suomen keskipisteessä Kainuun Puolangalla. Tässäpä kaikille housuvaaralaisille valmis bisnesidea: rakentakaa megaluokan uimahalli, valmiit piirustukset löytyvät tästä lastenkirjasta.

Lue lisää

Kirja-arvio: Elämäkerrassa kuvataan islantilaisen lampurin taistelu vesivoimaa vastaan

Kirja-arvio: Hurmaava Napoli ja riipivä äitiys tasapainottelevat Elena Ferranten romaanissa

Kirja-arvio: Tove Janssonin uusi sitaattikokoelma on parhaimmillaan, kun sen lukee luonnon helmassa

Kirja-arvio: Anne Cathrine Bomannin esikoisteoksessa puhutaan ihmismielestä herkin sanoin