Twitter haluaa rajoittaa valtiojohtoisia vaikuttamisyrityksiä – useiden medioiden tilit saamassa uuden merkinnän - Ihmiset & kulttuuri - Maaseudun Tulevaisuus
Ihmiset & kulttuuri

Twitter haluaa rajoittaa valtiojohtoisia vaikuttamisyrityksiä – useiden medioiden tilit saamassa uuden merkinnän

Muutos ei koske kuitenkaan valtioiden rahoittamia mediayrityksiä, joiden toimituksellinen työ on itsenäistä.
LEHTIKUVA/AFP
Uusi käytäntö koskee Twitterin mukaan niitä medioita, joiden sisältöön valtion hallinto vaikuttaa joko taloudellisin keinoin, painostamalla tai rajoittamalla tiedon levitystä.

Pikaviestipalvelu Twitter ilmoitti torstaina, että se aikoo muuttaa suhtautumistaan käyttäjätileihin, joita se pitää valtioon sidoksissa olevien medioiden tileinä.

Yhtiö sanoi ottavansa käyttöön uuden merkinnän, josta tällaiset käyttäjätilit tunnistaa. Se ei myöskään jatkossa anna tällaisten tilien tviiteille lisänäkyvyyttä suositustensa kautta.

Yhtiön mukaan tavoitteena on rajoittaa valtiojohtoisia vaikuttamisyrityksiä. Uusi käytäntö koskee niitä medioita, joiden sisältöön valtion hallinto vaikuttaa joko taloudellisin keinoin, painostamalla tai rajoittamalla tiedon levitystä.

Muutos ei koske kuitenkaan valtioiden rahoittamia mediayrityksiä, joiden toimituksellinen työ on itsenäistä. Esimerkkinä Twitter mainitsi Britannian yleisradioyhtiö BBC:n.

Uuden merkinnän sen sijaan saavat ainakin venäläiset Sputnik ja RT sekä kiinalainen Xinhua, Twitterin edustaja kertoi.

Lue lisää

Selvitys: Jessikka Aron palkinto peruttiin Trumpia kritisoivien tviittien takia

Sisäministeri Ohisalo suositteli Twitterissä maskin käyttöä

Korona puhkoo harhoja etätyöstä

Keksitty väite Sanna Marinin puheista leviää vauhdilla Twitterissä – Marinin väitettiin naljailleen Trumpille