IS: Perniössä sijaitseva Mathildedal ja Savonlinnan Oravi pääsivät mukaan Euroopan lumoavat kylät -hankkeeseen - Ihmiset & kulttuuri - Maaseudun Tulevaisuus
Ihmiset & kulttuuri

IS: Perniössä sijaitseva Mathildedal ja Savonlinnan Oravi pääsivät mukaan Euroopan lumoavat kylät -hankkeeseen

Suomen lisäksi hankkeessa on kyliä Portugalista, Espanjasta, Italiasta, Belgiasta ja Saksasta.
Jaana Kankaanpää
Oravin vierasvenesataman yhteydessä sijaitsevissa saunoissa voi osallistua vaikkapa ohjattuun saunajoogaan.

Business Finland kertoo CHARM - European Charming Villages -hankkeesta, jonka tavoitteena on vahvistaa Euroopan matkailualan kilpailukykyä ja edistää Euroopan imagoa maailmanlaajuisena turistikohteena, kirjoittaa Ilta-Sanomat.

Hankkeeseen on valittu piilotettuja helmiä Euroopan maaseudulta ja Suomesta mukana ovat Perniön Mathildedal ja Savonlinnan Oravi. Suomen lisäksi hankkeessa on kyliä Portugalista, Espanjasta, Italiasta, Belgiasta ja Saksasta.

Mathildedalin kylä on saanut vuosien varrella kiitosta muun muassa ihastuttavasta ruukkimiljööstään, tunnelmallisista kahviloistaan ja käsityöläisten puodeista.

Kylää on tituleerattu myös Suomen hipsterimäisimmäksi.

Savonlinnan Oravi taas sijaitsee Linnasaaren ja Koloveden kansallispuistojen välissä. Linnasaaren kansallispuiston yksi vetonauloista ovat norppasafarit.

Ilta-Sanomien uutinen

Lue lisää

Mathildedal keksi, miten kylä täyttyy kävijoistä

Tiistaina 60 vuotta täyttävä diskokuningatar Eini kiittelee maalaisjuuriaan ja puhuu vaihdevuosista ja mustasukkaisuudesta: "Lavalla olen kaikkien omaisuutta"

Korona-ajan etätyö toi hyviä asioita – päivärytmistä huolehtiminen auttaa jaksamaan valon vähetessä

Jääkiekon SM-liiga aloittaa kauden koronapaineissa – Mikkelissä yhdessä katsomon osassa maskipakko