Ihmiset & kulttuuri

Yhdysvaltain presidentti Abraham Lincoln ammuttiin keinutuoliinsa teatterissa – Suomessa Mauno Koivistoa on kuvattu usein kiikkutuolissa

Kahdenistuttava keinutuoli tuli kuin tilauksesta nuorille, jolla oli orastavaa läheisyyden tarvetta.
Jaana Kankaanpää
Keinutuoliharjoittelua on kokeiltu varteenotettavana apuna vanhuksien kuntoutukseen. Tutkimusten mukaan keinuminen vahvistaa syviä vatsa- ja selkälihaksia.

Kiikkutuoli voi tarjota lievitystä kipuun. Niitä on monessa synnytyshuoneessa. Keinutuoliharjoittelua on kokeiltu varteenotettavana apuna vanhuksien kuntoutukseen. Tutkimusten mukaan keinuminen vahvistaa syviä vatsa- ja selkälihaksia.

Yhdysvaltain presidentti Abraham Lincoln ammuttiin keinutuoliinsa teatterissa vuonna 1865. Myös presidentit George Washington, Theodore Roosevelt ja John F. Kennedy olivat keinujen suurkuluttajia. Suomen presidenteistä erityisesti Mauno Koivistoa on kuvattu keinutuolissa.

Keinutuolien valmistuttajia ovat edelleen Nakkila ja Urjala. Lyhytjalaksista niin sanottua shaker-tyylistä keinutuolia, ”nytkytintä”, ovat valmistaneet Joensuun seudun puusepät. Josef Stalin sai 70-vuotissyntymäpäivänään vuonna 1948 Nakkilassa valmistetun keinutuolin.

Kahdenistuttava keinutuoli tuli kuin tilauksesta nuorille, jolla oli orastavaa läheisyyden tarvetta. Tiukkojen sopivaisuussääntöjen aikana seurustelusuhteessa oli sopivaa istua kahdenistuttavassa keinussa, vaikka siinä oltiinkin lähekkäin. Kahdenistuttava tunnetaan myös kihlakeinuna.

Lue myös:

Keinutuoli oli talon arvoistuin – Isäntä ja emäntä menivät sen käyttäjinä lasten edelle

Keltainen keinutuoli on taidemaalarin ateljee – kymmenlapsinen perhe on tottunut asumaan maalausten keskellä

Ulkomaisen huonekalun merimatkasta on turha toivoa kilpailuetua suomalaiselle tuotteelle

Lue lisää

Keinutuoli oli talon arvoistuin – Isäntä ja emäntä menivät sen käyttäjinä lasten edelle

Korona moukaroi puutuoteteollisuutta – jopa 60 prosenttia alan yrityksistä aikoo lomauttaa henkilöstöään lähikuukausina

Keinutuolien tekeminen uhkaa loppua Nakkilassa – Kari-Pekka Kankeri, 61, on ainoa tekijä

Arvaa alkuperä