Arkkitehtuurin Finlandia-palkintoehdokkaina muiden muassa Olympiastadionin peruskorjaus ja Otaniemen kampusrakennus - Ihmiset & kulttuuri - Maaseudun Tulevaisuus
Ihmiset & kulttuuri

Arkkitehtuurin Finlandia-palkintoehdokkaina muiden muassa Olympiastadionin peruskorjaus ja Otaniemen kampusrakennus

Arkkitehtuurin Finlandia-voittaja julkistetaan 5. lokakuuta.
LEHTIKUVA / Wellu Hämäläinen
Helsingin Olympiastadionin peruskorjaus on yksi ehdokkaista.

Arkkitehtuurin Finlandia-palkintoehdokkaat on valittu. Ehdokkaat ovat K-Kampus Helsingin Kalasatamassa, Kotkan Toritalo, Helsingin Olympiastadionin peruskorjaus ja Aalto-yliopiston uusi kampusrakennus Otaniemessä.

Vuonna 1892 perustettu Suomen Arkkitehtiliitto myöntää arkkitehtuurin Finlandia-palkinnon nyt seitsemättä kertaa.

Palkinnon saajan valitsee muusikko, näyttelijä Paula Vesala. Voittajan valitsee vuosittain vaikuttaja, joka on tullut tunnetuksi muun alan kuin arkkitehtuurin asiantuntijana.

Koronakevät vaikutti Finlandia-ehdokkaiden valintaan tänä vuonna. Koronatilanteen vierailurajoitusten takia ulkomaankohteiden ohella koulut, päiväkodit ja hoitolaitokset rajattiin pois ehdokkaista.

Arkkitehtuurin Finlandia-voittaja julkistetaan 5. lokakuuta.

Lue lisää

Lääkäri myönsi Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon uudelle lastensairaalalle

Kotityöt ja puutarhanhoitokin edistävät sydänterveyttä: tuoreen tutkimuksen mukaan jo 10 minuuttia liikettä istumisen tai makoilun sijaan on hyväksi

Tutkimus: lapsista tulee älykkäämpiä, jos heidän asuinympäristössään on luontoa

Aarre: Metsäpalstat Savossa ovat uutisankkuri Matti Röngälle suuri nautinto: "En tule niistä suuria kantotilejä kuittaamaan"