Ihmiset & kulttuuri

Asuntomessujen kävijämäärä romahti – "Tänä vuonna pääpaino oli turvallisuudessa"

Koronarajoitusten takia kävijämäärä jäi 70 000:een eli puoleen Mikkelistä ja Kuopiosta. Messukohteisiin voi tutustua vielä virtuaalisesti.
Jaana Kankaanpää
Tuusulan asuntomessut pidettiin tänä vuonna vasta elokuussa ja tällä kertaa tiukoin turvatoimin. Messuilla jaettiin 50 000 kasvomaskia ja 500 litraa käsidesiä.

Sunnuntaina päättyneiden asuntomessujen kävijämäärä jäi tänä vuonna reippaasti alle totutun. Kävijöitä kertyi tulevaisuuden kyläkaupunkiin Tuusulan Rykmentinpuistoon vajaat 70 000, kun esimerkiksi Kouvolan asuntomessuilla vieraili viime vuonna 114 000 henkilöä. Sekään ei ollut suuri määrä, sillä Mikkelin messut vetivät vuonna 2917 yli 134 000 ja Kuopion messut vuonna 2010 yli 158 000 kävijää.

Tuusula sijaitsee väestökeskittymien lähellä, mutta kävijöitä kunnan kolmansilla ja messuhistorian kaikkiaan 50. messuilla karsi koronavirus. Messujen liput piti varata etukäteen ja kohteet kierrettiin ohjattua reittiä pitkin.

“Tänä vuonna emme tavoitelleet suurta yleisömäärää vaan pääpaino oli turvallisuudessa, asiakaskokemuksessa sekä Rykmentinpuiston upeassa alueessa ja kiinnostavissa kodeissa. Ensisijaiseksi tavoitteeksi asetimme turvallisen ja laadukkaan kävijäkokemuksen. Tässä onnistuimme ja olemme saaneet kiitosta järjestelyjen onnistumisesta", Osuuskunta Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Anna Tapio toteaa tiedotteessa.

Turvallisuuden lisäksi Tapio on kuullut kiitosta monipuolisesta puurakentamisesta, puutarhamaisesta puistokokonaisuudesta ja energiatarinoista ja jokaisesta talosta tehdystä hiilijalanjälki- ja kädenjälkilaskelmasta.

Messukohteisiin voi tutustua jälkeenpäin virtuaalisesti asuntomessujen verkkosivuilla.

Ensi vuonna asuntomessut järjestetään Lohjalla, vuonna 2022 Naantalissa ja vuonna 2023 Loviisassa.

Lue lisää: Joka kymmenes pientaloasuja maksaisi vähähiilisestä kodista viidenneksen enemmän

Asuntomessuilla on maskisuositus ja taloihin tutustutaan tiukasti ohjatulla reitillä

Lue lisää

Asuntomessuilla on maskisuositus ja taloihin tutustutaan tiukasti ohjatulla reitillä

Tänä vuonna asuntomessuilla syödään kotimaisia lihapullia

Joka kymmenes pientaloasuja maksaisi vähähiilisestä kodista viidenneksen enemmän

Talon pienipäästöisyys ei juurikaan kasvata sen rakennuskustannuksia – energiatehokkuutta ei kuitenkaan voida parantaa loputtomasti