Ihmiset & kulttuuri

Sanomalehdet ylivoimaisesti luotetuin media nuorten aikuisten mielestä

Nuorten luottamus painettuun tai digitaaliseen lehteen on vahvistunut selvästi.
Sanne Katainen
Suomalaiset luottavat painettuun sanaan.

Sanomalehtien ykkösasema luotettavimpana mediana on vahvistunut erityisesti 18–24-vuotiaiden keskuudessa, kertoo Sanomalehtien liitto.

Nuorista aikuisista 88 prosenttia pitää painettuja tai digitaalisia sanomalehtiä luotettavina. Tulos on 8 prosenttiyksikköä korkeampi kuin vuotta aiemmin.

Televisio sijoittui toiseksi, mutta tulee kaukana perässä. Sitä pitää luotettavana 35 prosenttia nuorista aikuisista.

Kaikista aikuisista 75 prosenttia eli kolme neljästä luottaa painettuihin tai digitaalisiin sanomalehtiin. Seuraavaksi eniten luotetaan tv-kanaviin tai niiden verkkopalveluihin ja kolmantena radiokanaviin verkkopalveluineen.

Sanomalehtien asema on myös vahvistunut, sillä luotettavuus on säilynyt samana edellisvuodesta, mutta television ja radion laskenut.

Google, verkon uutisportaalit, sosiaalinen media, tubettajat ja blogit saivat sen sijaan hyvin alhaisen luottamuksen. Niihin luottaa kaikista aikuisista 2–6 prosenttia ja nuorimmista 3–15 prosenttia.

Luotettavuus on 89 prosentin mielestä myös uutis- ja ajankohtaismedian tärkein ominaisuus.

Nuorista aikuisista 90 prosenttia ja kaikista 82 prosenttia pitää sanomalehtien toimintaa lisäksi yhteiskunnallisten asioiden ja demokratian edistäjänä merkityksellisenä.

Lue lisää

Tiedon on kuljettava

Lehtialalla mittakaavalla on merkitystä

Sanomalehtien Liitto: Suomalaiset huolestuneita vastakkainasetteluista ja ristiriitaisista uutisista

Digitaalisuus ajaa painettuja lehtiä ahtaalle