MT Metsä palkittiin journalistien Salli-palkinnolla – kurkkaa tekijöiden tervehdysvideo - Ihmiset & kulttuuri - Maaseudun Tulevaisuus
Ihmiset & kulttuuri

MT Metsä palkittiin journalistien Salli-palkinnolla – kurkkaa tekijöiden tervehdysvideo

"Ihan mahtavaa, että tässä ajassa tulee tällaisia avauksia", totesi HSJ:n puheenjohtaja Marjaana Varmavuori palkinnonjaossa.
Jarkko Sirkiä
MT Metsän tekijät ovat innostuneet työstään. Metsäasiat kiinnostavat sekä tekijöitä että lukijoita.

Helsingin Seudun Journalistit ry:n hallitus on jakanut vuosikokouksessaan keskiviikkona Salli-journalistipalkinnon Maaseudun Tulevaisuuden MT Metsälle, joka on ilmestynyt vuoden 2019 alusta lähtien.

Palkinnon tarkoitus on vahvistaa HSJ:n jäsenten ammatillista identiteettiä ja nostaa alan arvostusta. Palkinto voidaan myöntää merkittävästä, mieleen painuneesta tai keskustelua herättäneestä alan teosta, kuten jutusta tai juttusarjasta, kuvasta, kuvituksesta tai kuvasarjasta tai kirjasta tai kirjasarjasta. Palkittava teko voi olla myös esimerkiksi lehti- tai konseptiuudistus tai innovatiivisen nettisovelluksen toteutus.

Palkinnon voi saada vain yhdistykseen kuuluva jäsen tai työryhmä, josta enemmistö on HSJ:n jäseniä.

"MT Metsä on monikanavainen julkaisu, joka vahvistaa metsäjournalismia ja kehittää journalistista sisällöntuotantoa. Ihan mahtavaa, että tässä ajassa tulee tällaisia avauksia. Myös monipuolisuus oli valinnan perusteena", kertoi HSJ:n puheenjohtaja Marjaana Varmavuori valinnan perusteista.

Huomionosoitus vastaanotetaan Maaseudun Tulevaisuuden toimituksessa kiitollisuudella.

"Kuluvan vuoden tapahtumat ovat kaikille osoittaneet kuinka merkittävä asia metsä suomalaisille on. MT Metsä -julkaisumme sekä printissä että verkossa tekee tästä kaikille suomalaisille tärkeästä ilmiöstä kiinnostavaa ja merkittävää", toteaa MT:n päätoimittaja Jouni Kemppainen.

Päätoimittaja kiittää erityisesti MT Metsän väkeä: "Olen huomattavan ylpeä osaavista ja nimekkäistä tekijöistämme."

MT Metsän tuottaja Hanna Lensu kiittelee erityisesti lukijoita.

"On ollut innostavaa kokeilla uusia asioita ja huomata, että ne kiinnostavat myös lukijoita. Verkkosisältöjen tuottamisessa parasta on ollut tiivis yhteys lukijoihin. Saamme paljon palautetta lukijoilta ja verkossa suoraan joka kuukausi esimerkiksi verkkokyselyillä."

Koko viisihenkinen MT Metsän työryhmä ei päässyt koronapandemian vuoksi paikalle vastaanottamaan palkintoa. Sen sijaan he tekivät videotervehdyksen, jossa he kertovat työstään.

Lue myös:

Uusi liite MT Metsä tarjoilee herkkuja metsäalan uutisnälkäisille – MT:n metsäuutisointi lisääntyy ensi vuonna

Lue lisää

Valikoivaa journalismia

MT:n sivut pois käytöstä klo 21-23

Vuosikymmeniä Pariisissa asuneen tv-toimittajan Helena Petäistön mielestä maanviljelijöitä arvostetaan Ranskassa ihan eri tavalla kuin Suomessa – "Jos poliitikko ei osaa taputtaa maatalousmessuilla lehmän takapuolta, häntä ei oteta vakavasti"

Maaseudun Tulevaisuuden seitsenpäiväisen uutispalvelun maksumuuri uudistuu